REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Alfa2024 m. Liepos 6 d. 13:41

Talino universitetas: forume Rusijoje dalyvavęs profesorius emeritas įstaigos neatstovavo

Pasaulis

Artem Chernysh / Flickr nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


308113

Talino universiteto profesorius emeritas Reinas Mullersonas dalyvavo ir skaitė pranešimą Sankt Peterburge vykusiame teisės forume, tačiau neatstovavo universitetui, teigė rektorius Tonu Viiko.

Rektoriaus teigimu, R. Mullersonas neatstovauja universiteto nuostatoms ir nėra susijęs su Talino universitetu jokiais darbo santykiais.

Jis pridūrė, kad nuo 2022 metų vasario 28 dienos Talino universitetas nutraukė bet kokį bendradarbiavimą su Rusijos institucijomis ir organizacijomis ir pasmerkė Rusijos karą prieš nepriklausomą valstybę.

„Universiteto senatas kitame eiliniame posėdyje aptars, kaip reaguoti į Reino Mullersono padarytą žalą reputacijai“, – sakė T. Viikas.

Antradienį estų laikraštis „Postimees“ pranešė, kad universiteto Valdymo, teisės ir visuomenės mokyklos profesorius emeritas R. Mullersonas kalbėjo birželio pabaigoje Sankt Peterburge vykusiame 12-ajame Tarptautiniame teisės forume.

Birželio 26 dieną R. Mullersonas buvo vienas iš pranešėjų, o birželio 28 dieną kartu su buvusiu Rusijos prezidentu ir Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotoju Dmitrijumi Medvedevu dalyvavo konferencijoje pagrindinėje scenoje.

Renginyje taip pat dalyvavo Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Marija Zacharova, propagandistas Vladimiras Solovjovas ir kiti.

Kartu su R. Mullersonu tarp tarptautinių renginio svečių buvo Kubos teisingumo ministras, buvusi Austrijos užsienio reikalų ministrė Karin Kneissl, kuri kadaise šoko su Vladimiru Putinu per savo vestuves, ir Baltarusijos teisininkė Jelena Dovgan.

Forumą finansuoja Rusijos teisingumo ministerija.

„Tai, kad Vakarai nelaiko Rusijos teisine valstybe, man neturi jokios įtakos. Pirmiausia mąstau savo galva“, – atsakydamas į klausimą, kodėl dalyvavo teisės forume šalyje, kuri nesilaiko jokių įstatymų, „Postimees“ teigė R. Mulleronas.

Jis pridūrė, kad taip pat yra skaitęs pranešimus Kinijoje ir Saudo Arabijoje.

„Jei kas nors įdomu ir svarbu žinoti, ir jums reikia tai pamatyti savo akimis, turėtumėte nuvykti. Tiesiog kvaila nevažiuoti į Rusiją, jei tai būtina“, – sakė jis.

Laikraštis klausė, ar tokie apsilankymai, kai Rusija vykdo karą Ukrainoje, nėra neteisingas signalas visuomenei.

„Tai nesiunčia jokio signalo, nes tai yra nereikšminga. Svarbiausia yra sustabdyti karą, o svarbiau būtų buvę nepradėti šio karo. Neišprovokuoti Rusijos taip stipriai, kad ji pradėtų karą Ukrainoje. Žinoma, Rusija taip pat kalta, kad ten žengė. Tačiau Vakarai taip pat kalti dėl to, kad išprovokavo Rusiją“, – sakė R. Mullersonas.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA