PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Rugsėjo 11 d. 17:23

T. Swift pareiškė JAV prezidento rinkimuose balsuosianti už K. Harris

Pasaulis

Taylor Swift / YouTube

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


318048

Viena populiariausių ir įtakingiausių pasaulio žvaigždžių dainininkė Taylor Swift, pasivadinusi „bevaike dama su katėmis“, parėmė Kamalą Harris, pretenduojančią tapti JAV prezidente.

T. Swift antradienį nutraukė tylą, išreikšdama paramą K. Harris, o ne Donaldui Trumpui, ir pavadino demokratų kandidatę „patikima, talentinga lydere“.

„2024 metų prezidento rinkimuose atiduosiu savo balsą už Kamalą Harris ir Timą Walzą“, – parašė ji socialiniame tinkle „Instagram“.

Įrašas pasirodė praėjus kelioms minutėms po televizijos transliuotų prezidentinių debatų, per kuriuos pirmą kartą susitiko abu kandidatai ir kuriuos dainininkė sakė įsijungusi pasižiūrėti.

„Balsuosiu už @kamalaharris, nes ji kovoja už tas teises ir dalykus, kuriems apginti, mano manymu, reikia kovotojo, – rašė T. Swift. – Tikiu, kad šioje šalyje galėsime pasiekti daug daugiau, jei mus lydės ramybė, o ne chaosas.“

Savo „Instagram“ įrašą ji pasirašė kaip „bevaikė dama su katėmis“, taip pasišaipydama iš respublikonų kandidato į viceprezidentus J. D. Vance‘o pavartoto epiteto, skirto įžeisti demokratus palaikančias moteris.

Trečiadienį D. Trumpas sukritikavo T. Swift dėl šio pritarimo, pasirodęs laidoje „Fox News“.

„Aš nesu Taylor Swift gerbėjas... Ji yra labai liberalus žmogus. Atrodo, kad ji visada remia demokratus, ir tikriausiai ji už tai sumokės kainą rinkoje“, – sakė jis.

DI pavojai paskatino prabilti

Iki antradienio T. Swift buvo pabrėžtinai tyli 2024 metų rinkimų klausimu, net kai daug jos gerbėjų pradėjo organizuoti kampaniją „Svifčiai už Kamalą“.

Tačiau 34 metų T. Swift sakė, kad dirbtinio intelekto sukurti melagingi vaizdai, kuriuose ji neva remia D. Trumpą, jai „sukėlė baimę dėl DI ir dezinformacijos skleidimo pavojų“, ir paskatino prabilti.

„Tai atvedė mane prie išvados, kad kaip rinkėja turiu labai skaidriai atskleisti savo tikruosius planus šiuose rinkimuose, – sakė ji. – Paprasčiausias būdas kovoti su dezinformacija yra tiesa.“

Ji paragino savo ištikimų gerbėjų būrius „pasidomėti patiems“.

T. Swift, ką tik užbaigusi savo itin populiaraus koncertų turo „Eras“ etapą Europoje, atsisakė atvirai nurodinėti savo ištikimiausiems gerbėjams, kad jie balsuotų už K. Harris, tik pasakė: „Aš pasidomėjau ir pasirinkau."

„Jūs turite domėtis patys, ir patys turite pasirinkti“, – sakė ji.

Ji taip pat įkėlė įrašą į savo „Instagram“ „istorijas“ kartu su rinkėjų registracijos nuoroda.

Atlikėja išreiškė ypatingą palaikymą K. Harris rinkimų partneriui T. Walzui, gyrė Minesotos gubernatorių už tai, kad jis „dešimtmečius pasisakė už LGBTQ+ teises, dirbtinį apvaisinimą ir moters teisę į savo kūną“.