PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 29 d. 13:20

Švietimo pusryčiai – kokių darbuotojų reikia Mažeikių rajono darbo rinkai

Mažeikiai

Etaplius.ltŠaltinis: Mažeikių rajono savivaldybės inf.


302770

Mažeikių politechnikos mokykloje pirmą kartą vyko renginys, sukvietęs vietos savivaldos, švietimo ir verslo atstovus, Švietimo pusryčiai: „Kokių kompetencijų darbuotojų reikia Mažeikių rajono darbo rinkai?“. Skaityti pranešimai, diskutuota apie tai, kokių darbuotojų reikia darbo rinkai, Mažeikiams, kaip ruošiamas jaunas žmogus formuojant jo ateities karjeros galimybes.

Susirinkusiuosius sveikino Mažeikių rajono savivaldybės vicemeras Eimantas Salatka, diskusijoje dalyvavo Savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Apolinaras Stonkus.

Pranešimus skaitė Mažeikių politechnikos mokyklos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Erika Pusvaškė, Užimtumo tarnybos Šiaulių klientų aptarnavimo departamento Mažeikių skyriaus vedėja Rita Jurkūnienė, Mažeikių verslininkų asociacijos vykdančioji direktorė Renata Glodenienė, Šiaulių prekybos, pramonės ir amatų rūmų tarybos viceprezidentas Raimundas Vaišvilas.

Pristatyta Mažeikių politechnikos mokyklos veikla, galimybės. Kalbėta apie situaciją darbo rinkoje, bendrąsias tendencijas ir paklausias profesijas, paramą mokymuisi. Apžvelgta, kokių kompetencijų darbuotojų šiandien reikia rajono įmonėms. Dalytasi gerąja patirtimi apie kokybiškų darbuotojų rengimą Šiaulių regiono verslui.

Diskusijoje išsakytos nuomonės, idėjos, mintys apie jaunimo bendrųjų kompetencijų ir kvalifikacijos ugdymą, bendrą vietos savivaldos, švietimo ir verslo darbą ruošiant jauną žmogų darbo rinkai, skatinant jį dirbti rajone, grįžti į savo rajoną po studijų. Suformuotos užduotys kitam susitikimui ir kt.