PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 29 d. 14:18

Švietimo įstaigų vadovų pasitarimas

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


316034

Prasidedant naujiems mokslo metams, rugpjūčio 28 d. savivaldybės administracijoje susirinko švietimo įstaigų vadovai pasitarti dėl naujų mokslo metų, susipažinti su naujovėmis, pasidalyti vasaros įspūdžiais.

Savivaldybės meras Laimutis Ragaišis, sveikindamas įstaigų direktorius, švietimo srities atstovus, linkėjo visiems noro dirbti, kad kuo mažiau būtų kritinių situacijų. „Tikiu jūsų kompetencija, jos turėtų užtekti iškylančioms problemoms išspręsti“, – sakė meras. Jis kvietė neslėpti problemų, skaudulių, o bendromis jėgomis bandyti juos įveikti. „Auginkite pilietiškus vaikus, ugdykite juos savo pavyzdžiu,“ – kvietė L. Ragaišis.

Meras švietimo bendruomenės atstovams įteikė gėlių.

Švietimo įstaigų vadovai pasidžiaugė savo ugdytinių sėkmėmis, darniu mokytojų kolektyvų darbu ir trumpai aptarė svarbiausius naujais mokslo metais laukiančius iššūkius, iškylančias problemas.

Švietimo ir kultūros skyriaus vyr. specialistė Rita Gasiukevičienė apžvelgė bendrojo ugdymo ypatumus ir siekius naujais mokslo metais, bendruosius ugdymo planus ir ugdymo proceso organiząvimą, taip pat būsimas TŪM programos veiklas, pasieksiančias kiekvieną savivaldybės mokyklą (plaukimo pamokos, ugdymo karjerai išvykos ir kt.).

Švietimo ir kultūros skyriaus vedėja Gražina Mackonienė kalbėjo apie švietimo aktualijas naujais mokslo metais: įtraukųjį ugdymą, vadovėlius, kitą metodinę medžiagą pagal atnaujintas programas. Vedėja pristatė atnaujintą Švietimo e. portalą, kuris yra didelė pagalba mokytojams. Diskutuota apie projektinę veiklą.