PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 20 d. 12:58

Šventė „Tris dzienas, tris nakcis“ Ceikiniuose

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


314648

Šventės ,,Tris dzienas, tris nakcis" pirmoji diena. Kupina emocijų, gražių akimirkų. Paprasta, bet nuoširdi.

Nuo 19 val. Visi rinkosi į pažintinę programą ,,Atrask Ceikinius". Kartu su Onute aplankė Ceikinių bažnytėlę, Ceikinių bibliotekos kraštotyros skyrių, susipažino su krašto amatais ir edukacijomis, kurias vedė Raminta Dudėnaitė ir Laima Mikalkienė. Nuo 20 val. romansų vakaras ,,Po rugpjūčio dangumi". Nuostabias dainas skyrė vokalinis ansamblis ,,Volungės" bei Alma Nevierienė, folkloro kolektyvas ,,Serbenta", Danutė Gasiūnienė ir mes, Ema bei Alvydas. Viso renginio metu Lukrecija, Onutė ir Gabija visus vaišino mūsų Ceikinska arbatėle ir gaiviu vandeniu su mėtomis. Kas norėjo pas Laimą ir Ramintą keliavo į edukacijų zoną. Dainos keitė dainas, melodijos – melodijas, muzika – muziką, atlikėjai – atlikėjus.

,,Tris dzienas, tris nakcis. Antroji diena

19 val. vėl prasidėjo pažintinė programa ,, Pažink Ceikinius ". Onutė vėl supažindino visus su Ceikinių istorija. O mūsų šauniosios Laima ir Raminta – su edukacijomis ir amatais. 20 val. Atlikėjo Anatolijaus Oleiniko koncertas. O nuo 21 val. diskoteka su DJ Ryčka. Iki pat vidurnakčio vyko šokiai, o renginio metu buvo galima atsigaivinti „Smaližiaus furgonėlio“ ledais, Joalda gėrimais.

,,Tris dzienas, tris nakcis". Trečioji diena

10.30 visus sukvietė tradiciniai Žolinių atlaidai Ceikiniuose. Susirinko gausus būrys tikinčiųjų. Atlaidų mišias vedė klebonas Marijonas Savickas bei kardinolas Bačkis. Po atlaidų visi rinkosi lauko estradą, kur vyko šventė. Renginį vedė šauniosios sesės Raminta ir Raimonda. Šventė prasidėjo Liepos Jankauskaitės kanklių kūriniu. Tai jau tapo graži tradicija. Prie muzikinių sveikinimų prisijungė puikus muzikantas Hubertas Raginis, kuris taip puikiai valdo akordeoną. Po muzikinio atidarymo sveikinimo žodžius tarė Seimo narys Gintautas Kindurys, gerbiamas tarybos narys Henrikas Šiaudinis, Ceikinių seniūnas Saulius Zabolevičius.

Sceną drebino ir susirinkusius džiugino seniai matyti ir laukti „Keiziai“. Didžiausias pasirodymo efektas – ne tik puikūs kūriniai, bet ir virš visų galvų praskridęs sraigtasparnis, iš kurio ,,lijo" žiedlapiais. Prie muzikinių pasirodymų prisijungė dar du talentingi atlikėjai – mūsų mylimas Jaunius Čibiras su Morta Budryte. Smuikas ir akordeonas – puikus derinys. Dar vieni šaunūs atlikėjai – Ignalinos krašto muzikantai su Vincu Kliuku priešakyje. O štai kolektyvas ,,DivErsa“ dovanojo pačius šilčiausius pasirodymus. Visą renginį vainikavo vietinis kolektyvas ,,Serbenta". Tris dzienas, tris nakcis penktadienį pradėjusi ,,Serbenta" gražiai užbaigė visą šventės maratoną.