Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
pixabay.com nuotr.
Reporteris UgnėŠaltinis: Etaplius.lt
Nesu iš tų, kurie per kiekvienas vaišes pirmiausia apžiūri, ar ant stalo yra silkės. Man labiau patinka tortai ir pyragai, bet kadangi iki Kalėdų jiems paskelbtas moratoriumas, pasidairykime, ką gero galime pasigaminti su silke.
Silkė su avokadais
Jums reikės:
• 1 silkės,
• 1 avokado,
• 2 nedidelių virtų arba orkaitėje keptų burokėlių,
• 2 pomidorų,
• 3-4 šaukštų majonezo,
• 2-3 šaukštų smulkintų krapų.
Silkę išdarinėti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais. Pomidorus perpjauti, išimti sėklas ir supjaustyti kubeliais. Burokėlius (galima iškepti orkaitėje suvyniotus į aliuminio foliją) ir avokadą nulupti ir taip pat supjaustyti nedideliais kubeliais. Indelyje sluoksniuoti silkę, avokadą, pomidorus, burokėlius. Ant kiekvieno sluoksnio uždėti šiek tiek majonezo ir pabarstyti krapais.
Silkė su ananasais
Jums reikės:
• 4 konservuotų ananasų griežinėlių,
• 1 silkės,
• gabalėlio poro,
• 1 marinuoto agurko,
• 1-2 šaukštų majonezo,
• 4 vyšninių pomidorų,
• trupučio žalių petražolių lapelių.
Silkę išdarinėti ir supjaustyti gabalėliais. Porą supjaustyti griežinėliais, agurkus – kubeliais. Viską sumaišyti su majonezu. Į lėkštę sudėti ananasų griežinėlius, ant jų – silkių mišrainę. Ant viršaus uždėti pomidorėlį ir papuošti petražolių lapeliais.
Ir dar vienas senovinis lietuvių liaudies receptas, subalansuotas mergelėms, norinčioms sužinoti, koks vyras joms teks.
Silkė – pranašas
Visą dieną reikia nieko nevalgyti, tik vakare prieš miegą suvalgyti vieną neišmirkytą silkę. Tas, kurį susapnuosite jums paduodantį vandens, ir bus likimo skirtas.
Ramaus advento, gražaus balto švenčių laukimo ir gardžios silkės!
Lija