PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Spalio 23 d. 15:17

Švenčioniškis miške lankėsi toli gražu ne dėl grybų

Švenčionys

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: VSAT Vilniaus pasienio rinktinė


325506

Švenčionių rajone pasieniečiai sulaikė vietos gyventoją, miške prie sienos su Baltarusija atėjusį pasiimti daugiau kaip tūkstančio pakelių kontrabandinių cigarečių krovinio, praneša VSAT Vilniaus pasienio rinktinė.

Antradienio rytą tarnybą vykdę VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Adutiškio pasienio užkardos pareigūnai miškingoje vietovėje ties Mociškės kaimu (Švenčionių r.) užfiksavo kelis polietileno plėvele apvyniotus ryšulius, kaip vėliau paaiškėjo, su rūkalų kontrabanda. Ši vieta yra apie 30 metrų nuo valstybės sienos su Baltarusija.

Po pusvalandžio čia pasieniečiai sučiupo nelegalių rūkalų paimti ėjusį 56-erių Švenčionių rajono gyventoją, praeityje ne kartą jau baustą dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką. Vyras turėjo radijo stotelę „Baofeng“.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės nuotr.

Patikrinus ryšulių turinį, juose rasta 1 080 pakelių cigarečių „Minsk City QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus sumokėti mokesčius, – daugiau kaip 4,8 tūkst eurų.

Be to, būdamas pasienio ruože, švenčioniškis neturėjo asmens tapatybę patvirtinančio dokumento, o tai – pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimas.

Dėl akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką bei dėl pasienio teisinio režimo pažeidimo Švenčionių rajono gyventojui Adutiškio pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Už pirmą pažeidimą įstatyme numatyta 5 760–6 000 eurų bauda, už antrą – įspėjimas arba 40–90 eurų bauda.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės nuotr.

Apklausę vyrą, VSAT pareigūnai jį paleido, prieš tai įteikę šaukimą po savaitės atvykti į Adutiškio pasienio užkardą. Joje bus nagrinėjamos minėtos administracinės bylos.

Kontrabandinės cigaretės ir radijo stotelė saugomi šioje užkardoje.

VSAT Vilniaus pasienio rinktinės nuotr.