PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sveikata2024 m. Liepos 31 d. 13:53

Sveikatingumo mankštos Zarasų rajono gyventojams

Zarasai

Zarasų rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Zarasų rajono savivaldybė


312133

Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras, pagal Zarasų rajono savivaldybės visuomenės sveikatos rėmimo specialiosios programos priemones, pasirašė sutartis su kineziterapeute Indre Bakanavičiene ir trenere Vida Memliukiene.

Indrė Bakanavičienė ves „Sveikatingumo mankštas Zarasų rajono gyventojams“. Sveikatingumo mankštos, tai kūno lavinimo programa, skirta stiprinti bei padėti išlaikyti kūno sveikatą, palaikyti ir lavinti tokias organizmo fizines ypatybes kaip jėga, lankstumas, ištvermė, pusiausvyra, koordinacija.

Vida Memliukienė ves „Sveikatingumo mankštas senjorams“. Senėjimas – tai progresuojantys organizmo pakitimai, būdingi visoms gyvoms būtybėms. Pokyčiai organizme vyksta palaipsniui, dauguma gyvybiškai svarbių organų pradeda veikti ne taip efektyviai. Ar tai galime pristabdyti, suvaldyti ir vėl džiaugtis savo gyvenimu bei kūnu?

Tikrai taip. Atsakymas į tai – fizinis aktyvumas. Šiame rajone nemaža dalis įvairaus amžiaus žmonių dėl mažo fizinio pajėgumo, antsvorio, kitų sveikatos rizikos veiksnių yra ties rizikos riba. Nejudrumas arba fizinis pasyvumas yra viena svarbiausių sveikatos problemų priežasčių.

Sveikatingumo mankštos startuos rugsėjo mėnesį, papildoma informaciją bus pateikta interneto svetainėse.