PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 15:09

Švedriškėje vyko maltiečių bendrystės renginys

Ignalina

Rasa GraznovienėŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


302929

Gegužės 18 d. Švedriškėje vyko gražus ir prasmingas renginys. Lietuvos maltiečių iniciatyva šalia Švedriškės lurdo vyko Šv. Mišios, kurias aukojo Visagino klebonas kun. Raimundas Jurolaitis. Jose dalyvavę Ignalinos ir iš kitų Lietuvos miestų atvykę maltiečiai kartu su Švedriškės bendruomene meldėsi už bendrystę, sveikatą, tikėjimo saugojimą ir pagalbą vargstantiems – už tai, ką maltiečiai kaip didžiausią vertybę puoselėja savo darbe.

Po Šv. Mišių vietiniai gyventojai pasakojo apie lurdo grotos atsiradimą Švedriškėje, apie jį supančias legendas, o maltiečiai piligrimai dalinosi įspūdžiais apie kelionę į Prancūzijos šventovę Lurdą ir iš ten atvežtu šventuoju vandeniu.

Neapseita ir be maltiečių troškinio! Pasak Švedriškės gyventojų, tai buvo pirmosios Šv. Mišios ir toks gausus susibūrimas prie Švč. Mergelės Marijos grotos.

Dėkojame visiems už dalyvavimą, maltiečiams savanoriams už organizavimą, kun. Raimundui Jurolaičiui už Šv. Mišias, maltiečių dvasiniam vadovui kun. Vytautui Rapaliui už bendrystę. Ypatingai ačiū Ritai Mačkinienei už skanų troškinį, Švedriškės bendruomenei – už šiltą priėmimą.