PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Rugsėjo 4 d. 11:26

Švedijos telekomunikacijų operatorė „Telia“ planuoja atleisti 3 000 darbuotojų

Lietuva

Telia. ELTA / Andrius Ufartas

Živilė AleškaitienėŠaltinis: ELTA


316924

Švedijos telekomunikacijų operatorė „Telia“ trečiadienį pranešė, kad, mažindama sąnaudas ir siekdama sutaupyti apie 250 mln. dolerių per metus, panaikins 3 000 darbo vietų.

Bendrovė teigė, kad darbo vietų mažinimas yra dalis reorganizacijos, kuri leis jai vėl mokėti dividendus investuotojams.

Bendrovės generalinis direktorius Patrikas Hofbaueris teigė, kad pokyčiai „ne tik leis sukurti „Telią“, kur paprasčiau ir greičiau priimami sprendimai ir vykdomi komerciniai įsipareigojimai, bet ir padės mums plėsti verslą bei generuoti pakankamai pinigų, kad galėtume atlikti būtinas investicijas ir išmokėti dividendus, nes ir toliau laikomės savo dividendų politikos“.

Bendrovė teigė, kad, priklausomai nuo derybų su profsąjungomis, „Telia“ siekia per 2024 metus sumažinti darbuotojų skaičių 3 000 pareigybių“, t. y. apie atleisti 15 proc. savo darbuotojų.

Numatoma, kad beveik pusė darbo vietų bus likviduota Švedijoje, o didžioji dalis likusiųjų – Estijoje, Suomijoje, Lietuvoje ir Norvegijoje, kur „Telia“ taip pat vykdo veiklą.

Nors tikimasi, kad sumažinus etatus galiausiai bus sutaupyta apie 250 mln. dolerių per metus, „Telia“ teigė mananti, kad reorganizacija per antrąjį pusmetį jai atneš 135 mln. dolerių papildomų išlaidų.

Praėjusiais metais „Telia“ grynasis pelnas buvo maždaug 87 mln. dolerių, o pajamos – 8,5 mlrd. dolerių.