PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 21 d. 08:54

Svarbus priminimas vairuotojams - suskubkite atnaujinti medicinines pažymas

Marijampolė

mmm.lt

Žaneta JakubauskaitėŠaltinis: mmm.lt


314782

Dabartinė situacija, susijusi su medicininių pažymų galiojimu vairuotojams, kelia didelį susirūpinimą. Daugelis vairuotojų gali susidurti su nemalonumais, jei nesuspės atnaujinti savo medicininių pažymų iki nustatyto termino. Kadangi iki sausio mėnesio liko jau visai ne daug, svarbu, kad vairuotojai imtųsi veiksmų dabar, kad išvengtų problemų ateityje.

,,Iki kitų metų sausio mėnesio liko kiek daugiau nei 4 mėnesiai. Naujausiais „Regitros“ duomenimis, šiuo metu yra 173 tūkst. vairuotojų, kuriems iki sausio baigs galioti medicininė pažyma. Rugpjūčio pradžioje tokių vairuotojų buvo 183 tūkst. Tai reiškia, kad 10 tūkst. vairuotojų pasitikrino sveikatą ir atnaujino medicininę pažymą. Nors šis skaičius sumažėjo, likusi dalis – 173 tūkst. vairuotojų – vis dar sudaro reikšmingą mūsų vairuotojų bendruomenės dalį. Keturi mėnesiai nėra labai ilgas laiko tarpas, todėl raginame vairuotojus neatidėlioti šio klausimo ir pasitikrinti sveikatą kuo greičiau. Taip užtikrinsite, kad kitų metų sausio mėnesį galėsite legaliai ir oficialiai dalyvauti viešajame eisme“, – sako AB ,,Regitra“ atstovas spaudai Lukas Vosylius.

Nuo kitų metų sausio 1 dienos įsigalios svarbios permainos, kurios paveiks daugelį vairuotojų – baigus galioti medicininei pažymai, nebegalios ir vairuotojo pažymėjimas. Specialistai atkreipia dėmesį į tai, kad ne visi vairuotojai dar spėjo atnaujinti savo medicinines pažymas, nors terminas buvo ne kartą atidėtas ir vairuotojams buvo suteikta pakankamai laiko pasirūpinti šiuo dokumentu. Stebėdami vairuotojų aktyvumą šioje srityje, matoma, kad kai kurie regionai rodo didelį atsakingumą, o kiti vis dar atsilieka.

Kalbant apie termino nukėlimą, svarbu prisiminti, kad šis terminas buvo ne kartą atidėtas, todėl vairuotojams buvo suteikta pakankamai laiko pasitikrinti sveikatą ir atnaujinti medicininę pažymą. Galbūt ne visi vairuotojai išgirdo mūsų raginimus, nes mes įvairiais komunikacijos kanalais stengėmės pasiekti juos ir informuoti apie tai. Pirmiausia, kviečiame vairuotojus patikrinti, iki kada galioja jų medicininė pažyma. Tai galima padaryti apsilankius mūsų interneto svetainėje. Norime pabrėžti, kad kalbame apie sveikatos pasitikrinimą tiems vairuotojams, kurių medicininė pažyma baigs galioti“, – pasakoja Lukas Vosylius.

Šiuolaikiniame transporto sektoriuje komunikacija tarp paslaugų teikėjų ir vairuotojų yra nepaprastai svarbi. Efektyvi informacijos perdavimo sistema padeda užtikrinti, kad vairuotojai būtų informuoti apie svarbius pakeitimus ir atnaujinimus, kurie gali turėti įtakos jų veiklai. Tačiau kartais susiduriama su iššūkiais, kai dėl nepakankamos arba pasenusios informacijos negalima efektyviai susisiekti su visais vairuotojais.

,,Buvo siunčiamos žinutės ir elektroniniai laiškai, tačiau kartais turime situacijų, kai ne visų vairuotojų kontaktai yra mūsų duomenų bazėje. Todėl labai raginame vairuotojus apsilankyti mūsų elektroninių paslaugų portale, prisijungti prie jo ir pateikti savo kontaktinę informaciją. Taip pat šiame portale galite nustatyti priminimą, kuris leis mums prieš 30 dienų atsiųsti jums priminimą apie vairuotojo pažymėjimo galiojimo pabaigą“, – teigia L. Vosylius.

“Regitra“ primena, kad liko tik kelios mėnesių dalys iki medicininių pažymų galiojimo termino pabaigos. Suprantame, kad laikotarpiai gali būti įtempti, tačiau labai svarbu laiku atnaujinti visus būtinuosius dokumentus, kad išvengtumėte galimų nepatogumų. Raginame vairuotojus nedelsti ir pasitikrinti, ar jų medicininė pažyma vis dar galioja. Apsilankykite „Regitros“ interneto svetainėje, kur rasite visą reikalingą informaciją apie medicininių pažymų galiojimą ir jų atnaujinimą.