PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 30 d. 15:41

Svarbi žinia Vilniaus rajono šeimoms – prasidėjo vaikų registracija į naująjį darželį

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus rajono savivaldybės inf.


302940

Prasidėjo registracija į naująjį Vilniaus rajono Didžiosios Riešės vaikų lopšelio-darželio priešmokyklinio ugdymo grupes lietuvių ugdomąja kalba.

Pasak Vilniaus rajono savivaldybės mero Roberto Duchnevičiaus, jau pradedamos formuoti priešmokyklinio ugdymo grupės nuo rugsėjo duris atveriančiame naujame, moderniame ir visus šiuolaikinius standartus atitinkančiame Vilniaus rajono Didžiosios Riešės vaikų lopšelyje-darželyje.

„Arčiausiai sostinės ribų esančiose Avižienių ir Riešės seniūnijose įsikuria naujai atvykusios jaunos šeimos su mažamečiais vaikais, todėl čia ypač aktualus jų ugdymo užtikrinimo klausimas. Naujoji įstaiga – tai svarbus ir sėkmingai vykdomas projektas, prisidedantis prie ugdymo prieinamumo didinimo Vilniaus rajone. Ji ypač reikalinga augančiai Riešės bendruomenei, kuri ne kartą išsakė poreikį dėl tokio darželio. Džiaugiuosi, kad jau galime pakviesti Vilniaus rajono tėvelius registruoti vaikus į šį darželį“, – teigia meras R. Duchnevič.

Registruoti vaikus galima informacinėje sistemoje www.registruok.lt. Pirmiausia į grupę bus priskiriami vaikai, kurie pagal gyvenamąją vietą teikė prašymus į Vilniaus r. Riešės vaikų darželį ir Riešės gimnaziją, tačiau jų prašymai nebuvo patenkinti.

Šiuo metu registracija vyksta į priešmokyklinį ugdymą, o informaciją dėl ikimokyklinio ugdymo grupių formavimo savivaldybė numato skelbti kitą savaitę.

Vilniaus rajono Didžiosios Riešės vaikų lopšelyje-darželyje bus įsteigtos 8 ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės, kurias galės lankyti 125 vaikai. Savivaldybė primena, kad bendra šios ugdymo įstaigos statybos darbų vertė siekia daugiau kaip 3 mln. Eur.

Priešmokyklinis ugdymas privalomas, jo tikslas – padėti vaikui pasirengti sėkmingai mokytis pagal pradinio ugdymo programą. Priešmokyklinis ugdymas pradedamas teikti vaikui, kai tais kalendoriniais metais iki balandžio 30 dienos jam sueina 5 metai. Švietimo, mokslo ir sporto ministro nustatyta tvarka įvertinus vaiko ugdymo ir ugdymosi poreikius, pažangą, vaikui priešmokyklinis ugdymas gali būti pradedamas teikti, kai jam tais kalendoriniais metais 5 metai sueina iki rugsėjo 1 dienos. Priešmokyklinis ugdymas gali būti teikiamas vėliau tėvų (globėjų) sprendimu, bet ne vėliau, negu vaikui tais kalendoriniais metais sueina 6 metai.