PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 30 d. 09:03

Svarbi informacija kokius audros nuverstus medžius galima tvarkyti privačiame ir valstybiniame sklype

Panevėžys

D. Urbono nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Panevėžio miesto savivaldybė


311899

Jei po audros nulūžo ar nuvirto medis privačiame gyventojų sklype bei valstybiniame – darželių, mokyklų, valstybinių įstaigų ar įmonių, Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistai primena, jog gyventojai nesaugotinus medžius, menkaverčius krūmus gali pjauti ir tvarkyti patys.

Tačiau, jei vėtra nulaužė ar išvertė saugotinus medžius, prieš šalinant padarinius gyventojai turi kreiptis į savivaldybę, kad šie medžiai būtų išbraukti iš saugotinų medžių registro. Prieš šalinant lūžusį medį, būtina jį nufotografuoti ir per 3 darbo dienas pranešti miesto savivaldybei.

Panevėžio miesto savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir architektūros skyriaus specialistų informacija kur ir kokius po audros nuverstus medžius galima tvarkyti:

  • Ką daryti dėl nuvirtusių ar nulaužytų saugotinų medžių, esančių privačiame nuosavybės teise valdomame sklype?

Prieš šalinant lūžusį medį, būtina jį nufotografuoti. Reikalingos trys nuotraukos, kuriose būtų užfiksuotas vaizdas prieš atliekant darbus ir iš skirtingų pusių užfiksuotas nukirstas, kitaip pašalintas iš augimo vietos ar intensyviai nugenėtas saugotinas želdinys. Atlikus tvarkymo darbus asmuo ar asmenys per 3 darbo dienas turi raštu informuoti savivaldybę. Nuotraukas, adresą bei kitus aktualius duomenis reikia pateikti elektroniniu laišku rasa.stankuniene@panevezys.lt.

  • Ką daryti dėl nuvirtusių ar nulaužytų saugotinų medžių, esančių valstybiniame sklype, kuris valdomas nuomos teise? (Mokyklos, darželiai, valstybinės įstaigos ir kt.)

Prieš šalinant lūžusį medį, būtina jį nufotografuoti. Reikalingos trys nuotraukos, kuriose būtų užfiksuotas vaizdas prieš atliekant darbus ir iš skirtingų pusių užfiksuotas nukirstas, kitaip pašalintas iš augimo vietos ar intensyviai nugenėtas saugotinas želdinys. Darbus atlikęs asmuo ar asmenys per 3 darbo dienas turi raštu informuoti savivaldybę Nuotraukas, adresą bei kitus aktualius duomenis reikia pateikti elektroniniu laišku rasa.stankuniene@panevezys.lt.