Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Pixabay.com nuotr.
Reporteris OrintaŠaltinis: Etaplius.lt
Renkantis užkandinę, kavinę ar restoraną, nebereikia pasikliauti vien tik draugų rekomendacijomis. Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) inspektoriai tikrindami viešojo maitinimo įmones, jas įvertina nuo 1 iki 5 balų pagal tai kaip laikomasi higienos ir technologinių reikalavimų. Balus simbolizuoja puodeliai. Kuo jų daugiau, tuo geriau įgyvendinti reikalavimai.
Įmonių vertinimas ir rezultatų viešinimas skatina verslininkus pasitempti, o vartotojams suteikia galimybę greitai ir paprastai patikrinti, kaip dirbama konkrečioje užkandinėje, kavinėje ar restorane.
Kai įmonei skirti balai paskelbiami viešai, ne vėliau kaip per dieną gerai matomoje kavinės ar restorano vietoje turi būti priklijuojamas lipdukas, kuriame pavaizduoti puodeliai.
Taigi, užsukus pietauti ar vakarieniauti, reikėtų atkreipti dėmesį, koks lipdukas užklijuotas ant durų arba prie baro. Apie tai galima pasiteirauti ir darbuotojų.