PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 6 d. 15:41

Sutarta dėl miško muziejaus kolekcijos išsaugojimo

Šakiai

EtapliusŠaltinis: Šakių rajono savivaldybė


300171

Po išsamios diskusijos su savivaldybės vadovais ir suinteresuotų grupių atstovais buvo priimtas svarbus sprendimas dėl Lekėčiuose esančios miško muziejaus gyvūnų kolekcijos ateities. Bendru sutarimu buvo nuspręsta, kad yra būtina išsaugoti šią unikalią ekspoziciją Šakių rajone.

Diskusijos metu sutarta, jog ši ekspozicija, kurioje daugiau nei 1000 gyvūnų eksponatų, iškamšų, drugių ir vabzdžių kolekcijų turi didelės reikšmės tiek moksline, tiek edukacine prasme, tad nuspręsta ieškoti finansinių resursų, siekiant užtikrinti, kad ekspozicija turėtų tinkamas laikymo sąlygas ir tinkamą vietą jos išdėstymui, ne tik atskleidžiant pačios ekspozicijos grožį ir faktinę informaciją apie ekspozicijoje esančius gyvūnus, tačiau sukuriant tinkamas sąlygas, kurios užtikrintų jų išlikimą ir ilgaamžiškumą.

Diskusijos metu aptarta ir nauja vieta Lekėčių miško muziejaus kolekcijai – Zanavykų muziejus. Ši vieta ne tik gali rasti tam pritaikytas erdves, kurios užtikrintų ekspozicijos išlikimą ir apsaugą nuo veiksnių, kurie gali pakenkti jos būklei, tačiau ir suteikti puikias galimybes ekspozicijai pritraukti lankytojų, didinti susidomėjimą gamtos paveldu ir edukaciniu aspektu Zanavykų muziejuje.

Tai yra ilgalaikis įsipareigojimas mūsų bendruomenei ir ateities kartoms, todėl sprendimų ieškoma kartu su bendruomenės atstovais, siekiant įvairiapusio požiūrio, kuris atitiktų bendruomenės lūkesčius ir poreikius bei užtikrintų ilgalaikę ekspozicijos išlikimo perspektyvą.


Foto galerija: