PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 25 d. 14:12

Susitikime su Simno gyventojais aptartos jiems aktualios problemos

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


311293

Simnas – vienas iš dviejų Alytaus rajoną reprezentuojančių miestų, todėl artimiausiais metais Simno mieste ir aplinkinėse gyvenvietėse numatyta nemažai investicijų, projektų ir darbų – nuo infrastruktūros tvarkymo iki itin laukto apleistos Simno specialiosios mokyklos remonto. Apie visa tai susitikime su gyventojais kalbėjosi Alytaus rajono savivaldybės vadovai.

„Aplankėme visas 11 seniūnijų. Išgirdome gyventojų lūkesčius, aptarėme galimybes ir susidėliojome prioritetus. Problemos visame Alytaus rajone gana panašios, tačiau kai liečia žmogų asmeniškai, natūralu, kad kiekvienam savas rūpestis didžiausias. Turime matyti visumą. Nesame stebukladariai – visų gyventojų prašymų išpildyti tikrai nepavyks. Tačiau džiaugiuosi, kad dėl daugumos klausimų radome sutarimą. Darbai suplanuoti visose 11 seniūnijų, procesai jau vyksta“, – džiaugėsi Alytaus rajono merė Rasa Vitkauskienė.

Planuose – gatvės, keliai, aikštelės, vandentvarkos tinklai

Vykusiame susitikime su Simno gyventojais aptarti gyventojams rūpimi skauduliai ir pristatyti planuojami darbai. Kaip ir kitose seniūnijose, žmonėms vienas aktualiausių – rajono infrastruktūros klausimas.

Vadovai pristatė, jog Simno seniūnijoje šiais metais planuojamas pėsčiųjų tako nuo Simno kapinių iki Melioratorių gatvės atnaujinimas, kartu sutvarkant tako ir šalia esančių daugiabučių namų aikštelių apšvietimą. Taip pat dar šiemet kelyje Kalesninikai–Gražuliai, ties upeliu, bus įrengti kelio atitvarai.

Verebiejų kaime, Draugystės, Liepų ir Rūtų gatvėse, bus atnaujinti pėsčiųjų takai. Šiais metais planuojama išasfaltuoti Skovagaliai–Atesninkai kelio 500 m atkarpą, per artimiausius kelerius metus planuojama pabaigti asfaltuoti visą kelią. Šiais metais taip pat planuojama išasfaltuoti kelio Mergalaukis–Komisaruvka 500 m atkarpą, kitais metais dar apie 500 m.

Dar vienas šiais metais laukiantis darbas – kelio Angininkai–Atesninikai II 1,5 km kelio atkarpos asfaltavimas.

Visoje seniūnijoje pagal poreikį bus atliekami žvyrkelių einamieji remonto darbai. Per artimiausius kelerius metus bus išasfaltuota Alyvų g., Mergalaukyje.

Siekiant užtikrinti geresnį matomumą, visoje seniūnijoje pagal poreikį šalinami avariniai medžiai, krūmai, genimos šakos.

Šiais metais planuojamas automobilių stovėjimo aikštelės išplėtimas ir sutvarkymas prie Ateities g. daugiabučių namų. Per artimiausius kelerius metus automobilių stovėjimo aikštelė bus sutvarkyta ir prie parduotuvės ,,Sodžius“.

Rajono vadovai teigė, jog ne mažiau svarbi ir vandens telkinių priežiūra. Per artimiausius kelerius metus bus išvalomi Jonų parko teritorijoje esantys vandens telkiniai bei Jaunimo parke esantis vandens telkinys.

Itin opus gyventojams vandentiekio ir buitinių nuotekų tinklų plėtros klausimas. Šiuo metu yra rengiamas Alytaus rajono vandentvarkos specialusis planas.

Mergalaukyje vandentiekio tinklų plėtros poreikis sudaro 2,3 km ir beveik 3 km. nuotekų tinklų. Simno mieste ir Kaimynų kaime – poreikis 1 km vandentiekio tinklams ir 2,6 km nuotekų tinklų trasų.

Dėmesys ugdymo įstaigoms

Per ateinančius kelerius metus pokyčiai ir naujovės laukia Simno gimnazijos bendruomenės. Čia bus įgyvendinamas „Tūkstantmečio mokyklų“ projektas. Gimnazijoje bus įkurtas Robotikos ir interaktyviųjų veiklų centras.

Mokiniams mokymosi sąlygas pagerins įrengtas modernus technologijų kabinetas, kur bus atnaujinti baldai, įranga ir priemonės. Naujais baldais ir įranga bus atnaujinta ir daugiau kabinetų. Bus įsigyta interaktyvių ekranų.

Per kelerius metus planuojama itin apleistos Simno specialiosios mokyklos renovacija. Šiuo metu rengiamas pastato renovacijos techninis projektas. Planuojamas projekto įgyvendinimo laikotarpis 2024–2027 metai.

Per artimiausius kelis metus planuojama rekonstruoti turimas bendrabučio patalpas Simno mieste, įrengiant jose 20 socialinių būstų asmenims su negalia ir gausioms šeimoms. Šiuo metu jau vykdomas pastato projektavimas. Taip pat pagražės ir pastato aplinka, bus sutvarkyta šalia esanti infrastruktūra.

Kiti suplanuoti darbai

Nemažai gyventojų klausimų rajono vadovai išgirdo ir dėl viešojo transporto maršrutų, kurie, kaip teigė vicemeras Aurimas Truncė, bus peržiūrimi ir tobulinami. Taip pat numatyta atnaujinti viešojo transporto sustojimo stoteles. Planuojama sutvarkyti Simno, Ąžuolinių bei Verebiejų stoteles.

Šiais metais Ąžuolinių kaime, parko g. 9, bus įgyvendinamas savivaldybės finansuojamas projektas „Gražus kraštovaizdis, saugi aplinka“, kurio tikslas – sukurti saugią laisvalaikio bei poilsio erdvę, išvalant vandens telkinį, įrengiant tvorą.