REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Jaunimas2024 m. Birželio 11 d. 13:26

Susitikime su Kėdainių rajono jaunimu – diskusija aktualiais klausimais

Kėdainiai

Etaplius.LTŠaltinis: Kėdainių rajono savivaldybė


304333

Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis ir jaunimo reikalų koordinatorė Justina Koriznaitė susitikę su Kėdainių rajono mokinių tarybos narėmis Tėja Lukošiūte, Urtė Venzlauskaite, Austėja Rope ir Laura Steponavičiūte diskutavo aktualiais krašto jaunimui klausimais.

Merginos pokalbį pradėjo klausimu, koks mero požiūris į jaunų žmonių norą dalyvauti savivaldos rinkimuose nuo 16 metų. Apsikeitus nuomonėmis, buvo prieita išvados, kad šešiolikmečiai galėtų dalyvauti rinkimuose, jei būtų tam pasiruošę – pirmiausia su jaunimu reikia kalbėti pilietiškumo klausimais ir supažindinti su savivalda ir jos valdymu.

Kitas rūpimas klausimas Kėdainių rajono jaunimui – dalyvaujamasis biudžetas mokyklose. Bendru sutarimu nutarta, kad geriausia būtų pabandyti mokinių idėjas įgyvendinti keliose rajono švietimo įstaigose. Jei šis projektas pavyktų, tada būtų galima plėstis ir bandyti jį įgyvendinti visose įstaigose, kur tik bus poreikis.

Taip pat meras su Mokinių tarybos narėmis diskutavo apie jaunimo užimtumą ir kaip geriau rajono vaikams pasiekti mieste vykdomas popamokines veiklas. Sutarta, kad Mokinių tarybos narės inicijuos apklausą, kas ir kokias veiklas norėtų vykdyti ir koks būtų pavežėjimo būtinumas.

Taip pat kalbėta apie kitus klausimus: jaunimo aktyvumą, pomėgius, pageidavimus.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA