PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Rugsėjo 27 d. 11:51

Susitikime su AB „Kelių priežiūra“ atstovais aptartos ir Elektrėnų savivaldybės kelių problemos

Elektrėnai

Elektrėnų savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Elektrėnų savivaldybė


320871

Rugsėjo 26 d. Vievio seniūnijoje vyko Elektrėnų savivaldybės (meras Gediminas Ratkevičius, administracijos direktorė Jekaterina Goličenko, Vievio seniūnė Kristina Vitartė, Vievio kultūros centro direktorė Audronė Stepankevičiūtė) ir AB „Kelių priežiūra“ (generalinis direktorius dr. Audrius Vaitkus, Pietų regiono vadovas Tomas Keršys, komunikacijos ir Kelių muziejaus vadovas Rimantas Zagrebajevas) atstovų susitikimas.

Pokalbio metu Pietų regiono vadovas pristatė AB „Kelių priežiūra“ teikiamas paslaugos buvo aptarta kelių, esančių Elektrėnų savivaldybės teritorijoje, situacija bei problemos.

Mero teigimu, keliai – vieną aktualiausių problemų savivaldybėje. Deja, vietinės reikšmės kelių tvarkymui valstybės skiriamų lėšų ir net ne mažos dalies, kuria prisideda iš savo biudžeto savivaldybė, neužtenka. Regioninės reikšmės žvyrkelių būklė kasmet vis prastesnė, o investicijų ir dėmesio nesulaukiama.

Administracijos direktorė apžvelgė įmonės vykdomų darbų kokybę ir kartu su Vievio seniūne kėlė klausimą dėl Vievio pėsčiųjų tilto kapitalinio remonto bei priežiūros žiemos metu. Įmonės atstovai po susitikimo apsilankė objekte, kad artimiausiu laiku su objekto savininku AB „Via Lietuva“ argumentuotai aptartų tilto būklę.

Savivaldybės atstovai džiaugiasi AB „Kelių priežiūra“ priimtu sprendimu atgaivinti ir pilnavertiškai įgalinti Kelių muziejų, kuris pasak įmonės atstovų, svarbus ne tik Vieviui, savivaldybei, bet ir visai Lietuvai. Muziejaus vadovas pristatė ateities planus ir viziją įrengti ekspoziciją muziejaus įkūrėjo Juozo Stepankevičiaus atminimui.

Baigiantis produktyviam pokalbiui įmonės generalinis direktorius ir savivaldybės atstovai sutarė dar ne kartą apsvarstyti įvairias bendradarbiavimo galimybes, nes nuolatinis tarpusavio bendradarbiavimas ir sistemingas informacijos dalinimasis galėtų padėti spręsti kelių priežiūros klausimus.