PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 4 d. 13:09

Susisiekimo ministras Palangoje ir Klaipėdoje pasirašys susitarimą dėl skrydžių skatinimo, susitiks su jūrinio sektoriaus atstovais bei Baltijos šalių susisiekimo ministrais

Klaipėda

Susisiekimo ministras Marius Skuodis. Mariaus Morkevičiaus (ELTA) nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Susisiekimo ministerijos inf.


316960

Ketvirtadienį ir penktadienį susisiekimo ministras Marius Skuodis lankysis Klaipėdoje ir Palangoje, kur pasirašys bendradarbiavimo susitarimą dėl skrydžių skatinimo, dalyvaus didžiausioje Baltijos jūros uostų organizacijos konferencijoje bei susitiks su kitų Baltijos šalių susisiekimo ministrais, su kuriais pasirašys bendrą susitarimą, raginant didinti ES investicijas į saugumui svarbius tarpvalstybinių jungčių projektus.

Ketvirtadienį, rugsėjo 5 d., Palangoje Susisiekimo, Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, asociacija „Klaipėdos regionas“ bei septynios šios asociacijos savivaldybės–narės pasirašys susitarimą dėl skrydžių skatinimo. Šiuo susitarimu į tarptautinį Palangos oro uostą siekiam pritraukti naujų Klaipėdos regiono verslui ir atvykstamajam turizmui svarbių skrydžių krypčių. Kartu bus siekiama užtikrinti valstybės finansavimą skrydžių skaičiaus didinimui iš šio oro uosto.

Taip pat rugsėjo 5 d. Klaipėdoje M. Skuodis dalyvaus kasmetinėje ir šiemet didžiausioje Baltijos jūros uostų organizacijos konferencijoje, kurią šiais metais organizuoja Klaipėdos uostas. Konferencijoje susiburs apie 200 dalyvių – regiono uostų vadovų, sprendimų priėmėjų, jūrinės industrijos atstovų iš daugiau nei 10 užsienio valstybių. Šių metų konferencijoje bus diskutuojama geopolitikos ir jos poveikio jūrinei pramonei, laivybos perspektyvų Europoje, skaitmenizacijos, tvarumo, energetikos transformacijos temomis. Taip pat apžvelgiama dabartinė Europos transporto tinklo politika.

Penktadienį, rugsėjo 6 d., Palangoje susisiekimo ministras susitiks su Latvijos bei Estijos susisiekimo ministrais. Visų trijų Baltijos šalių ministrai pasirašys susitarimą, raginant didinti ES investicijas į saugumui svarbius tarpvalstybinių jungčių projektus. Dokumente ypatingas dėmesys skiriamas Europos bendrai rinkai, didelės apimties tarpvalstybiniams projektams, turintiems didžiausią pridėtinę vertę ES lygmeniu, įskaitant transeuropinių tinklų užbaigimą, atsinaujinančios elektros plėtrai, kariniam mobilumui bei santykiams su šalimis kandidatėmis į ES – Ukrainai, Moldovai ir Vakarų Balkanų šalims.