PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 25 d. 15:36

Susisiekimo ministras Marius Skuodis įvertino Alytaus miesto infrastruktūrą

Alytus

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


320516

Rugsėjo 24 dieną Alytaus miesto savivaldybėje viešėjo susisiekimo ministras Marius Skuodis. Vizito metu buvo diskutuojama apie miesto kelių, dviračių ir pėsčiųjų takų infrastruktūros gerinimą bei vandens kelių plėtrą.

M. Skuodis po susitikimo su miesto vadovais dalyvavo spaudos konferencijoje šalia baigiamo rekonstruoti Santaikos ir Ulonų gatvių ruožo. 2020–2024 metais vykdyta Ulonų ir Santaikos gatvių rekonstrukcija kainavo 11 375 763,4 Eur. Pirmojo etapo, Ulonų, Pulko, Santaikos gatvių žiedinės sankryžos ir Rūtų, Pulko, Gardino žiedinės sankryžos įrengimas buvo atliekamas iš savivaldybės biudžeto ir kainavo 1 413 503,63 Eur. II–V etapo darbus savivaldybė įgyvendino kartu su Susisiekimo ministerija pagal Kelių priežiūros ir plėtros programą. Šių etapų sąmata – 9 962 259,74 Eur. Bendras rekonstruotų gatvių ilgis 4,25 km. Ir papildomai trys žiedinės sankryžos bei jungiamoji gatvė, kurios ilgis 0,862 km.

„Neapsikentę gatvės būklės, pradėjome ją remontuoti savo iniciatyva. Tačiau visgi pavyko įtikinti ministeriją, kad prisidėtų ir ji. Nebuvo taip, kad ji visas lėšas skyrė vienu kartu – pinigai buvo išskirstyti per trejų metų laikotarpį. Aišku, turime ir kariuomenę, verslo įstaigas, gyventojus, negalėjome visiškai uždaryti eismo, tad remontuojant gatvę, eismas visada vykdavo viena gatvės puse. Visi šie niuansai ir lėmė, kad darbai truko ilgiau nei norėtųsi“, – sakė meras Nerijus Cesiulis.

Ministerijos delegacija taip pat apžiūrėjo miesto pėsčiųjų ir dviračių takus, M. Skuodis su komanda įvertino A. Juozapavičiaus gatvės ir tilto būklę.

Alytaus miesto vadovai susisiekimo ministro teiravosi, kada būtų galima tikėtis kelio ruožo Kaunas–Prienai–Alytus rekonstrukcijos. „Projektavimo procesai juda, kitais metais kelsime klausimą dėl finansavimo. Keliai yra prioritetas, todėl nerimauti neverta, prognozuojama, kad 2027 metais rekonstrukcijos darbai nuo Kauno iki Prienų jau turėtų būtu užbaigti“, – teigė Marius Skuodis pridurdamas, kad džiaugiasi, jog Alytaus miesto infrastruktūra yra gražiai ir kokybiškai tvarkoma.

Ministras taip pat akcentavo, kad po „Via Baltica“ kelio sutvarkymo bus pereita prie kariniam mobilumui reikšmingo kelio nuo Lazdijų per Alytų link Vilniaus remonto. Šis kelias yra įtrauktas į europinius karinio mobilumo žemėlapius.

Ministerijos atstovai su Alytaus miesto savivaldybės vadovais diskutavo apie Nemuno vagos ir aukštupio įveiklinimo galimybes.

N. Cesiulis susisiekimo ministrui pristatė miesto vandens kelio viziją – norima Alytuje įveiklinti vandens turizmą, turėti prieplauką, kurioje kursuotų laivai, veiktų lauko kavinės ir terasos.

„Šiuo metu Nemunas jau beveik išvalytas, siekiame sujungti trasas nuo Druskininkų iki Kauno. Taip pat esame nupirkę sklypą, kuriame norime įrengti kuro stotelę, laivų remonto dirbtuves ir erdvę, kurioje žiemą būtų laikomi laivai“, – teigė Alytaus miesto meras.