Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
PxHere nuotr.
Reporteris AustėjaŠaltinis: Etaplius.lt
Savaitgalį dažnas iš mūsų nori paįvairinti rutiną: norisi ne tik neįprastų veiklų, bet ir maisto. Pabandykite sūrio spurgas – laisvadienį jos jos puikiai tiks visų šeimos narių užkandžiams.
Svarbiausia, kad šių užkandžių paruošimas yra paprastas, neatims nei daug laiko, nei jėgų, tačiau malonumo suteiks labai daug.
Joms reikės (16 spurgyčių):
300 gramų mocarelos sūrio;
kukurūzų krakmolo (3 arbatiniai šaukšteliai);
1 kiaušinio;
aliejaus.
Paruošimas
Sūrį sutarkuokite ir sudėkite į dubenį, suberkite krakmolą, įmuškite kiaušinį. Viską išmaišykite – iš pradžių šaukštu, vėliau – rankomis, kol gausis vientisa masė.
Iš tešlos suformuokite kvadratą, supjaustykite lygiomis dalimis (turėtų išeiti 16 gabalėlių), formuojamos spurgytės.
Įkaitintame aliejuje jos verdamos tol, kol paviršius įgauna auksinį atspalvį. Ištraukus galima kurį laiką palikti ant popierinio rankšluoščio, kuris sugertų riebalus.
Valgomos šiltos, galima patiekti su mėgstamu padažu, tinka prie gėrimų, vakaro užkandžiui arba pasistiprinti laukiant sotesnių pietų/vakarienės.
Skanaus!
untitled.jpg