PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 25 d. 16:57

Surengtos civilinės saugos pratybos Ignalinoje

Ignalina

Ignalinos rajono savivaldybės nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


311350

Liepos 25 dieną Ignalinos rajono savivaldybėje vyko savivaldybės lygio civilinės saugos diskusinės stalo pratybos „Savivaldybės galimybės ir poreikiai vykdyti masinį gyventojų evakavimą“.

Pratybų vadovas – savivaldybės administracijos direktorius Vidas Kreivėnas. Pratybose dalyvavo savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centro nariai (policijos, priešgaisrinės apsaugos, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos atstovai, savivaldybės administracijos specialistai), taip pat rajono seniūnai, UAB Ignalinos butų ūkio ir įmonės Transporto skyriaus vadovai. Pratybas stebėjo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento prie Vidaus reikalų ministerijos Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Civilinės saugos skyriaus vyriausiasis specialistas Virgilijus Smailys.

Kadangi savivaldybių vaidmuo, organizuojant gyventojų evakavimą ir užtikrinant jų kolektyvinę apsaugą yra pagrindinis, pratybų metu buvo siekiama išsiaiškinti ir įvertinti realias Ignalinos rajono savivaldybės galimybes ir poreikius bei būtinus atlikti darbus, kad būtų kuo geriau pasirengta galimam pavojui. Ruošiantis pratyboms buvo peržiūrėtas ir patikslintas kolektyvinės apsaugos statinių sąrašas, numatytas juose planuojamas surinkti gyventojų skaičius, galimų naudoti transporto priemonių ir vietų jose skaičius. Aptartos prioritetines evakuojamų gyventojų (vaikų, senelių, neįgalių asmenų) kategorijos ir asmenų skaičius. Numatyta, kad gyventojai būtų evakuojami iš savivaldybių, esančių 40 km zonoje nuo valstybės sienos su Rusija ir Baltarusija. Ignalinos rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų operacijų centras organizuotų evakavimą į Joniškio ir Rokiškio savivaldybes. Kolektyvinės saugos statiniai taptų gyventojų surinkimo punktais. Surinkimo punktams vadovautų seniūnai.

Pratybų metu nustatyti Savivaldybės poreikiai ir galimybės, o iškilę probleminiai klausimai dėl gyventojų evakavimo bus pateikti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui.