PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Rugpjūčio 5 d. 11:03

Šunskuose vyks tradicinis bliuzo festivalis

Marijampolė

Organizatorių nuotr.

Vida VaškevičienėŠaltinis: mmm.lt


312735

Rugpjūčio 10 d. 19 val. Šunskų miestelio parke griaudės jau VI-asis tarptautinis bliuzo festivalis „Suvalkų bliuzo aidas Lietuvoje“.

Festivalyje koncertuos:

„BLUES FIELDS“ – tai naujas bliuzo gitaros projektas, sukurtas 2024 m. Jį sudaro patyrę muzikantai iš Lietuvos ir Lenkijos. Projekto vadovai – du garsūs muzikantai: Aleksandr Belkin (Vilnius, Lietuva) ir Bogdan Topolski (Suvalkai, Lenkija). Jų bendradarbiavimas vyksta jau daugiau nei 10 metų įvairiose bliuzo formacijose ir projektuose. Naujausias – bendras eklektiško ir gitarinio bliuzo muzikinis projektas.

Grupė PRO X – profesionalūs nežinomieji. Tai paslapties ir intrigos sintezė. Toks ir yra grupės tikslas – savo atliekama muzika transliuoti klausytojams, kokybišką garsą, skonį per subtilumo prizmę. Grupės nariai: Laimonas Vaišvila (klavišininkas) – grupės įkūrėjas, kuriam ir kilo idėja suburti gyvo garso grupę. Tai žmogus optimistas, kūrėjas, tekstų ir muzikos autorius, tiesiog žmogus – ugnis. Vytautas Gedvila (būgnininkas) – grupės bendraautorius, įdėjininkas, žmogus, turintis gerą širdį ir visada tvirtą, bei pagrįstą savo nuomonę. Jis nuo pat grupės susikūrimo tikėjo grupės sėkme ir to siekė. Vitoldas Lesniak (gitaristas) – gitaros virtuozas, nusipelnęs savo srities profesionalas, visada taktiškas, pagarbus, ir prie alaus, mėgstantis pajuokauti. Arūnas Degutis (bass gitaristas) – legendinis Lietuvos bosistas kupinas originalių muzikos įdėjų, geranoriškas, švelnaus būdo žmogus. Monika Kimtienė (vokalistė) – visada besišypsanti, paslaugi, valiūkiška, mėgstanti humorą, bet laiku ir vietoje mokanti išreikšti tvirtą savo nuomonę.

Gitarų trio „Los Pulidos“ – neįtikėtini ir žavūs bliuzo profesionalai iš Rygos. Garsi Latvijos grupė jau dešimtmetį groja Prancūzijos, Vokietijos, Norvegijos bei kitų šalių festivaliuose, renginiuose ir muzikos klubuose. Repertuaras nuo klasikos iki bliuzo kompozicijų, nuo basanovos iki džiazo improvizacijų... Gitarų trio Los Pulidos – stilingi, originalūs bliuzo vilkai, tikri virtuozai- profesionalai.

Grupė „Po 50-ce“, kurią sudaro bliuzo ir roko entuziastai. Kaip grupė savo nuotykius su muzika jie pradėjo daugiau nei prieš 10 metų. Jie pavadino Po 50-ce, nes nariai jau gyvuoja pusę amžiaus. Jie susitinka Kleosine netoli Balstogės, kur kuria ir praktikuojasi profesionaliai paruoštoje repeticijų salėje, priklausančioje bosistui ir grupės vadybininkui. Būdami savamoksliai muzikantai, norėdami groti ir kurti mėgstamą muziką, pradėjo intensyviai lavinti savo muzikinius įgūdžius dalyvaudami seminaruose ir mokydamiesi iš žinomų muzikantų. Šiandien jie gali pasigirti apie keliolika savo dainų ir keliomis dešimtimis bliuzo standartų. Jie nuolat groja savo ištikimai publikai Balstogės „Motopub“ klube.