PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 28 d. 13:44

Sunkiai besiverčiančiai Jonavos rajono šeimai įrengta nauja krosnis

Jonava

A. Reipos nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Jonavos rajono savivaldybė


306992

Jonavos priešgaisrinei gelbėjimo tarnybai bei Jonavos rajono savivaldybei įgyvendinant iniciatyvas ,,Padėk artimu” ir ,,Jonava be gaisrų”, Koncepto kaime įsikūrusiai šeimai įrengta nauja krosnis.

,,Mūsų priešgaisrinės priežiūros pareigūnai lanko gyventojus, kad įvertintų jų namų saugumą. Pamatę, kad šiuose namuose, kur gyvena vieniša mama su dviem vaikais, šildomasi avarinės būklės krosnimi, jie nusprendė ieškoti galimybės suteikti pagalbą.

Ir mums pavyko... Pavyko tik dėl to, kad turime tiek gerų žmonių: kartu darbavosi Šilų seniūnijos seniūnas Valeras Mikalauskas, socialinės darbuotojos, UAB „Partneris statybose” statybininkai, kurie tikrai užimti, bet metę savus darbus ėmėsi krosnies įrengimo ir, žinoma, savivaldybė. Be jos finansinio prisidėjimo mes tikrai nebūtume to padarę”, – kalbėjo Jonavos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininkas Saulius Kuliešius.

Šeimą aplankė ir Jonavos rajono savivaldybės vicemeras Povilas Beišys.

„Šiandien mūsų apžiūrėta krosnis dar kartą priminė, kad priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba užsiima ne tik gaisrų gesinimu, bet ir prevencija, tačiau norint padaryti gerus darbus, tam būtinas finansavimas. Džiaugiamės, kad galėjome prisidėti. Matome laimingą šeimą ir suprantame, kad gaisras yra didžiulė nelaimė, tad visi prevenciniai veiksmai, galintys užkirsti kelią jai – sveikinti.

Tikimės, kad tokios iniciatyvos bus tęsiamos toliau”, – sakė P. Beišys.

Šilų seniūnas V. Mikalauskas pasakoja, kad pagalba šiai šeimai buvo būtina.

„Kartu su priešgaisrinės priežiūros pareigūnais lankėme Šilų seniūnijoje gyvenančius žmones. Vos atvykę į šiuos namus supratome, kad čia bet kada gali kilti gaisras. Sunkiai besiverčianti šeima neturėjo galimybės krosnį įsirengti pati. Dėl to nebuvo jokių dvejonių, kad turime padėti jai”, – teigė V. Mikalauskas.

Iniciatyvos „Padėk artimui” ir ,,Jonava be gaisrų” vykdomos ne vienus metus. Jų dėka įgyvendinamos skirtingos prevencinės akcijos, tačiau krosnies įrengimo imtasi pirmą kartą.