PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugpjūčio 12 d. 08:25

Sūnaus susilaukusi druskininkietė Evelina: jaučiausi tarsi gimdyčiau namuose

Druskininkai

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus miesto savivaldybė


313636

Rugpjūčio 5 d. į šį pasaulį atkeliavo Emetas. Mažylis gimė Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje. Jo susilaukė druskininkiečiai Evelina ir Eimantas Jasinskai.

Jauna druskininkiečių šeima jau augina šešerių dukrą Elėją ir dvejų metų sūnų Emanuelį. Vyresniuosius vaikus Evelina gimdė Vilniuje, o belaukdami trečiojo kartu su vyru ilgai nesvarstę gimdymui nusprendė pasirinkti Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninę ir, kaip patys teigia, liko maloniai nustebinti.

„Norėjau išbandyti kažką naujo. Pagalvojau, kad Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninė yra kur kas arčiau nei Vilniaus ar Kauno. Be to, apie šią ligoninę girdėjau daug gerų atsiliepimų ir nenusivyliau“, – pasakojo dvidešimt devynerių Evelina.

Pasak jos, daugelis besilaukiančiųjų, bijodamos gimdyti mažesniuose miestuose, tai daryti nori būtent Vilniuje ar Kaune. „Į šiuos miestus jos suvažiuoja iš visos Lietuvos, tad dažnai ligoninėse net ir vietų pritrūksta“, – priduria saldžiai miegantį Emetą savo glėbyje sūpuojantis tėtis Eimantas.

Evelinos teigimu, palyginus Vilniaus ir Alytaus ligoninėse Akušerijos ir ginekologijos skyriuose dirbančio personalo požiūrį į gimdyvę, nesunku pastebėti akivaizdų skirtumą – Alytuje minėto ligoninės skyriaus medikai skiria kur kas daugiau dėmesio gimdyvei nei Vilniuje. Tikrai nieko blogo nenorime pasakyti apie gimdymą Vilniaus ligoninėse, tačiau čia priežiūra tikrai yra geresnė“, – priduria trečio mažylio susilaukę druskininkiečiai.

„Visos skyriaus darbuotojos yra labai malonios ir paslaugios. Dažnai užsuka patikrinti, ar viskas gerai. Toks dėmesys mums labai patinka“, – gražių žodžių ligoninės personalui negaili nei Evelina, nei Eimantas ir nuoširdžiai dėkoja akušerei Rasai Kvaščinskienei. „Ji su manimi buvo nuo pat pirmos gimdymo minutės. Rūpinosi manimi tarsi mama“, – medikės dėmesiu džiaugiasi Evelina.

Emeto mamos teigimu, jeigu nėštumas be komplikacijų, tuomet nėra prasmės važiuoti gimdyti į Vilnių ar Kauną. „Čia ir palatos gražesnės, ir gimdyklos jaukesnės. Vis tik didžiausią įspūdį man paliko personalas. Juk nuo jo priklauso kiekvienos būsimos mamos emocinė būsena. Nors aš gimdžiau trečią kartą, vis tiek man buvo baisu“, – sako E. Jasinskienė.

„Jaučiausi tarsi gimdyčiau namuose. Jutau čia dirbančių žmonių artumą ir dėmesį“, – už į šį pasaulį sėkmingai atkeliavusį stebuklą 52 cm ūgio ir 3 kg 278 g svorio Emetą ir jai skirtą dėmesį Akušerijos ir ginekologijos skyriaus medikams dėkojo Evelina.

Šiemet Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninės Akušerijos ir ginekologijos skyriuje gimė 192 naujagimiai, o Alytaus miesto savivaldybės administracijos Civilinės metrikacijos skyriuje įregistruota 190 gimimų. Dzūkijos sostinėje gimė 108 berniukai ir 82 mergaitės.