PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gatvė2024 m. Gegužės 14 d. 11:54

Sugedo automobilis: kodėl verta rinktis naudotas autodalis?

Lietuva

Asociatyvi Freepik.cm nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.LT


301127

Kartais net ir nedidelis automobilio gedimas gali sukelti nemenką galvos skausmą ir gerokai patuštinti piniginę. Ką jau kalbėti apie eismo įvykius, po kurių tenka dalį automobilio surinkti iš naujo. Kainuoja ne tik remonto darbai, bet ir dalys, tad visas procesas tampa nemenka investicija, kuriai daugelis tikrai nebūna pasiruošę. Specialistai sako, kad norintys sutaupyti turėtų atkreipti dėmesį į naudotų autodalių rinką. Tai ne tik pigus, bet ir tvarus būdas suremontuoti automobilį pernelyg neišgąsdinant piniginės.

Šiaulių rajone, Naisių pašonėje, Sereikiuose, įsikūrusi UAB „Boso dalys“ skaičiuoja jau šeštus metus. Dėvėtomis automobilių dalimis iš Skandinavijos prekiaujančios įmonės vadovas Aras Alijošius sako, kad dėvėtos automobilių dalys yra puikus pasirinkimas tiems, kurie nori sutaupyti ir kokybiškai suremontuoti automobilį.

„Ne paslaptis, kad naujos originalios automobilių dalys kainuoja daugiau. Rinkoje yra ir naujų neoriginalių pakaitalų, jų kaina mažesnė, bet kokybė irgi gerokai prastesnė. Mes, naudotų automobilių dalių pardavėjai, siūlome alternatyvą – kokybiškas, patikrintas automobilių dalis“, – sakė A. Alijošius.

@Boso dalys

Kratosi laužyno statuso

Įmonės „Boso dalys“ vadovo teigimu, dalis žmonių iki šiol susidarę nuomonę, kad naudotos automobilių dalys – tai senas laužas, o vadinamieji „šrotai“ prilyginami laužynams. A. Alijošius skuba paneigti tokį mitą, teigdamas, kad šiuolaikiniai „šrotai“ niekuo nenusileidžia automobilių dalių parduotuvėms.

„Mane piktina, kad lietuvių kalboje net nėra tinkamo atitikmens žodžiui „šrotas“. Kalbininkai siūlo automobilių laužyną ar sąvartyną. Tai primena senus laikus, kai tėvai, seneliai vykdavo ir ieškodavo senų dalių, netvarkingai suverstų į vieną krūvą. Dabar situacija yra visiškai kitokia: dalys tvarkingai nuplaunamos, nuvalomos, pažymimos ir išdėliojamos sandėliavimo lentynose. Pirkėją pasiekia tvarkinga, švari prekė“ – pasakojo įmonės vadovas.

@Boso dalys

Be to, ir įsigyti naudotą automobilio dalį šiuo metu yra žymiai paprasčiau. Nebereikia ieškoti skelbimų, skambinti dešimtis kartų ir domėtis, viskas kur kas paprasčiau ir šiuolaikiškiau. Tereikia užsirašyti autodalies kodą, įvesti jį interneto paieškos sistemoje ir naršyklė pasiūlys galimus variantus.

„Naudotomis autodalimis prekiaujame rrr.lt platformoje, siunčiame į bet kurį pasaulio kampelį. Užsieniečiai šį patogų būdą įsigyti naudotą autodalį atrado jau seniai. Sulaukiame užklausų iš įvairių šalių pirkėjų. Žmonės renkasi tvarumą ir patikimumą. Jeigu kažkas netinka, prekę visada galima grąžinti. Lietuviai irgi jau po truputį prisijaukina naudotų automobilių įsigijimą internetu. Perka ne tik asmenys, bet ir autoservisai, įmonės“, – teigė A. Alijošius.

Tvaru, greita ir patogu

Tiems, kurie vis dar baiminasi, kad perkant internetu teks ilgokai palaukti, o automobilį suremontuoti norisi kuo greičiau, įmonės „Boso dalys“ vadovas skuba užtikrinti, kad kurjeris autodalį į pirkėjo namus, paštomatą ar autoservisą pristatys per 1–2 darbo dienas.

„Procesai vyksta greitai. Gavę užsakymą, mes iškart suruošiame autodalį ir laukiame kurjerio. Jeigu žmogus prekę įsigyja iki pietų, tikėtina, kad ji jau kitą dieną pasieks gavėją. Stengiamės užtikrinti greitą pristatymą, suprantame, kad sugedęs automobilis sukelia problemų, natūralu, kad norisi kuo greičiau jų atsikratyti“, – teigė įmonės vadovas.

@Boso dalys

A. Alijošius primena, kad rinkdamiesi naudotą autodalį prisidedame prie tvarių aplinkos saugojimo sprendimų. O tvarumo idėjos pasaulyje vis labiau populiarėja.

„Įprasta, kad perkame naują, o seną išmetame. Bet jeigu tą naudotą daiktą dar galime prikelti naujam gyvenimui, jeigu jis dar tinkamas naudoti, kodėl nepanaudojus? Juk net ir apynaujai automobiliai patenka į eismo įvykius, tampa nebeeksploatuojami, bet nepažeistos jų dalys dar tinkamos naudoti ir tarnaus gal ir nevienus metus. Siūlau žvelgti tvariau ir rinktis naudotas autodalis“, – teigė „Boso dalys“ vadovas.

Reklama