REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 6 d. 12:59

Su naujuoju Raseinių rajono policijos komisariato viršininku aptarti aktualūs klausimai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


303758

Antradienį, birželio 4 d., Raseinių rajono savivaldybės meras Arvydas Nekrošius ir administracijos direktorius Kęstutis Užemeckas Savivaldybėje surengė susitikimą su visai neseniai naujas pareigas pradėjusiu eiti Raseinių rajono policijos komisariato (PK) viršininku Orlandu Ščegausku. Susitikimo metu buvo aptarti aktualūs klausimai, kylančios problemos rajone, bendradarbiavimo gairės ir numatomos prevencinės priemonės.

Raseinių rajono PK viršininkas O. Ščegauskas informavo vadovus apie neblaivių eismo dalyvių statistiką gegužės mėnesį, sulaikyti – 7 neblaivūs asmenys, taip pat pradėti 2 ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių medžiagų laikymo. Viršininkas pasidžiaugė rajono gyventojais, kurie dažnu atveju nelieka neabejingi ir dalinasi informacija apie galimai neblaivius eismo dalyvius, vogtų daiktų supirkėjus ir pranešė, jog policija planuoja suaktyvinti prevencinių priemonių akcijas dėl neblaivių eismo dalyvių kontrolės bei kitų teisės aktų pažeidimų.

O. Ščegauskas konstatavo, jog atėjus šiltajam sezonui, pagausėja nusikalsti linkusių asmenų ir vagysčių iš įvairių įstaigų, įmonių, organizacijų ar gyventojų. Todėl išvykstant iš namų, darboviečių ir kt., gyventojai raginami atidžiau patikrinti ar užrakintos durys, ar sandariai uždaryti langai, nepalikti namų be priežiūros, pagal galimybes aptverti teritoriją tvora, įsirengti vaizdo stebėjimo kameras, pasirūpinti kokybišku būsto ir prieigų apšvietimu, aktyviai bendrauti su patikimais kaimynais, keistis informacija.

Savivaldybės vadovai ir PK viršininkas ragina ir toliau gyventojus išlikti budriais, saugoti savo turtą, artimuosius ir bendruomenę, o pastebėjus įtartinus asmenis ar vykdomus teisės pažeidimus ar nusikalstamas veikas nedelsiant pranešti policijai skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA