PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Politika2024 m. Rugpjūčio 2 d. 15:55

Su kandidatais į ministrus G. Nausėda susitiks kitą savaitę: sveikina konstruktyvią diskusiją

Lietuva

Gitanas Nausėda / Alfa.lt

Benas BrunalasŠaltinis: ELTA


312544

Prezidentas Gitanas Nausėda su kandidatais į žemės ūkio bei sveikatos apsaugos ministrus planuoja susitikti ateinančią savaitę, sako šalies vadovo vyriausiasis patarėjas Frederikas Jansonas.

„Prezidentas džiaugiasi, kad konstruktyvios diskusijos metu (premjerė – ELTA) išgirdo jo išsakytus argumentus. Kitos savaitės pradžioje prezidentas planuoja susitikti su abiem naujais kandidatais ir po to priims sprendimą“, – Eltai teigė F. Jansonas.

ELTA primena, kad penktadienį premjerė Ingrida Šimonytė pateikė prezidentui Gitanui Nausėdai dekreto projektą dėl atnaujintos Vyriausybės sudėties. Naujajame sąstate nebėra žemės ūkio ministro Kęstučio Navicko – jį ketinama keisti dabartiniu Seimo Ekonomikos komiteto vadovu, konservatoriumi Kaziu Starkevičiumi. Taip pat keičiamas sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys. Jo poziciją užims dabartinis viceministras Aurimas Pečkauskas.

Kitose ministerijose pokyčių nematyti – teikiamos tvirtinti tos pačios ministrų kandidatūros.

Praėjusią savaitę, pirmadienį, G. Nausėda pasirašė dekretą, kuriuo paskyrė I. Šimonytę ministre pirmininke. Politikė turi sudaryti ir pateikti prezidentui naują Vyriausybę iki kito pirmadienio – tuomet baigiasi įstatyme numatytas 15 dienų terminas.Ministrų kabinetas yra sudaromas ir tvirtinamas iš naujo po to, kai Vyriausybė grąžino įgaliojimus naujai išrinktam prisiekusiam prezidentui.