PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Veidai2024 m. Birželio 20 d. 13:15

Su gražiu jubiliejumi pasveikinta ignalinietė Valentina Lukšonienė

Ignalina

Valentina Lukšonienė. Ignalinos r. savivaldybės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Ignalinos rajono savivaldybė


305783

Šiandien savivaldybės vicemeras Vaidotas Židanavičius ir Ignalinos miesto seniūnijos specialistė Rita Šimkūnienė su gražiu jubiliejumi pasveikino ignalinietę Valentiną Lukšonienę. Negalėdamas atsistebėti tokia jaunatviška, gražiai pasipuošusia ir guvia jubiliate, vicemeras linkėjo neprarasti geros nuotaikos, gyvenimo džiaugsmo, toliau savo energija džiuginti aplinkinius ir rodyti pavyzdį kitiems.

Kas gi padeda išlikti tokiai jaunatviškai ir energingai? Valentina pasakojo, kad ji lanko baseiną ir nors plaukti nemoka, puikiai jaučiasi ten atlikdama mankštas, treniruodamasi, dalyvauja Visuomenės sveikatos biuro siūlomose veiklose, džiaugiasi bibliotekos „Rudenėlio“ draugijos susitikimais, su grupe ignaliniečių vyko į Seimą, gražiu žodžiu minėjo Seimo narį Gintautą Kindurį ir dėkojo už priėmimą. Naudojasi moteris ir feisbuku, nepraleidžia progos pasidžiaugti ir gražiai pakomentuoti įvykius, kurie ją sudomina ir pradžiugina. Nenuostabu, kad jos ir draugės gal 50-čia metų jaunesnės ir šiandien taip pat atbėgo pasveikinti jubiliatės.

Valentina ta proga prisiminė linksmą nuotykį, kai ji, būdama 80-ties, savarankiškai skrido į Niujorką ir pagal amžių jai oro uoste turėjo būti suteikta pavežimo iki lėktuvo vežimėlyje paslauga, tačiau paslaugos teikėjai vis praeidavo pro ją, matyt, nepatikėję, kad šiai moteriai tokia paslauga gali būti reikalinga. Ir tik užrašę pavardę, suprato klydę. Tada būta gražaus juoko.

Gimė ir užaugo Valentina Mikalinės kaime, trijų vaikų šeimoje. Tėvas išėjo į karą ir negrįžo. Valentina jo net neprisimena, todėl šeimai lengva nebuvo. Baigusi mokyklą Mikalinėje, mokėsi kulinarijos, dirbo restorane padavėja, paskui 10 metų pardavėja ir daugiau kaip 20 metų – parduotuvės vedėja.

Užaugino dukrą Nijolę. Dukra ir anūkas dabar gyvena Niujorke, bet kiekvieną rudenį atvyksta aplankyti mamos ir močiutės.

Gražiai ir jaukiai prabėgo valandėlė jaukiuose Valentinos Lukšonienės namuose. Su meile ir džiaugsmu į gyvenimą žiūrinti moteris – dovana artimiesiems ir visiems, kas yra šalia.