REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Verslas2024 m. Gegužės 29 d. 10:23

Su energetikos ministru aptartas elektros galios poreikis Šiaulių pramoninėse teritorijose

Šiauliai

Šiaulių miesto savivaldybės nuotr.

Alaina ŠtreimikytėŠaltinis: Šiaulių miesto savivaldybė


302743

Šiaulių miesto meras Artūras Visockas ir Administracijos direktorius Antanas Bartulis susitiko su mieste apsilankiusiu Lietuvos Respublikos energetikos ministru Dainiumi Kreiviu. Susitikimo metu ministrui pristatyta energijos prieinamumo užtikrinimo ir atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo galimybių plėtra Šiaulių regione.

Įvertintas elektros pajėgumų poreikis Šiaulių pramoninėje teritorijoje

Šiaulių miesto savivaldybė, bendradarbiaudama su įvairiomis ministerijomis, nuo 2008 m. įgyvendino didelės apimties investicijų projektus. Jų metu, siekiant didinti Šiaulių regiono konkurencingumą, buvo kuriamas ekonominis mazgas ir įrengta inžinerinė Šiaulių pramoninio parko ir laisvosios ekonominės zonos (LEZ) infrastruktūra, rekonstruota ir įrengta nauja infrastruktūra Šiaulių oro uosto teritorijoje, bei sukurtos krovos ir logistikos organizavimo geležinkelio transportu galimybės.

Siekdama ir toliau užtikrinti sklandų sukurtos infrastruktūros įveiklinimą, Šiaulių miesto savivaldybė įvertinimo elektros pajėgumų poreikius 20 metų perspektyvoje.

„Šiuo metu pramoninei teritorijai tenkantys visi elektros galingumai yra pilnai išnaudojami, todėl turime imtis veiksmų ir kurti tolimesnį energijos išteklių plėtros planą“, – ministrui situaciją pristatė Šiaulių meras A. Visockas.

Pasak mero, Šiauliais vis dažniau domisi stambūs investuotojai, todėl siekiant efektyviai išnaudoti viešuosius išteklius ir sukurti investicijų pritraukimui dar patrauklesnes sąlygas reikia užtikrinti ir patikimą elektros tiekimą įmonėms, kurios veiklą vykdo Šiaulių pramoniniame parke ir LEZ.

„Kai gerai gyvena valstybė – gerai gyvena ir jos žmonės“

Į Šiaulius atvykęs energetikos ministras Dainius Kreivys pasidžiaugė, kad Šiaulių miestas puikiai tvarkosi pramonės vystymo srityje.

„Pramoniniai parkai ir laisvosios ekonominės zonos be jokios abejonės yra ne tik savivaldų, bet ir valstybės turtas, juk dalis investicijų į valstybės biudžetą grįžta mokesčių pavidalu. Smagu, kad Šiaulius investuotojai vertina rimtai, taip šis miestas kelia ne tik savo, bet ir visos Lietuvos ekonominę situaciją. Juk kai gerai gyvena valstybė – gerai gyvena ir jos žmonės“, – išklausęs elektros galios didinimo poreikį, pramoninėse Šiaulių teritorijoje, teigė ministras.

Pasak ministro, LR energetikos ministerija vienareikšmiškai palaiko Šiaulių miesto savivaldybės sprendimą ieškoti naujų būdų tobulinti energetikos infrastruktūrą ir didinti elektros galią jei tai tik padės į Šiaulius pritraukti dar daugiau investuotojų.

Šiaulių miesto meras pažymėjo – kaip ir tiesiant geležinkelio vėžę bei kuriant krovos aikštelių infrastruktūrą, taip ir sprendžiant energetikos klausimus Šiaulių pramoninėje teritorijoje, būtinas savivaldos ir valstybės bendradarbiavimas.

Išsprendus šį klausimą savo veiklą ir toliau sėkmingai vystyti galėtų ne tik pramoninio parko ir LEZ įmonės, bet ir SĮ ,,Šiaulių oro uostas“ bei Lietuvos Kariuomenė.

Taip pat ministras Dainius Kreivys pristatė finansavimo galimybes atsinaujinančių energijos išteklių panaudojimo plėtrai. Pasak jo, Energetikos ministerija tęsia paramą jau pasiteisinusioms ir laukiamoms priemonėms – tolimesnę elektromobilių įkrovos stotelių plėtrą, vandenilio gamybą ir viešųjų pastatų renovaciją.



REDAKCIJA REKOMENDUOJA