PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 18 d. 17:33

Liepsnoja valstybinės Bangladešo TV pastatas, viduje įstrigę žmonės

Pasaulis

Unsplash.com nuotr.

Jūras BarauskasŠaltinis: ELTA


310271

Protestuotojai ketvirtadienį padegė pagrindinės valstybinės Bangladešo televizijos stoties BTV centrinę buveinę, kurios patalpose yra įstrigę „daugybė žmonių“, pranešė televizijos kanalas.

Jo vardo neminėti paprašęs televizijos stoties atstovas naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad patalpas šturmavo šimtai protestuotojų, kurie padegė ne mažiau nei 60 automobilių ir biuro pastatą.

„Po to, kai policija atidengė į juos ugnį, jie pirmiausiai padegė policijos postą Rampuroje“, – pasakė jis, omenyje turėdamas vieną iš sostinės Dakos rajonų.

„Jie nusivijo policijos pareigūnus, kai šie pabandė ieškoti prieglobsčio BTV biure. Tada įpykę protestuotojai čia sukėlė chaosą.“

Patvirtintoje televizijos stoties BTV feisbuko paskyroje paskelbtame įraše buvo teigiama, kad gaisras yra „katastrofinis“ ir „labai greitai plinta“.

„Mes šaukiamės priešgaisrinės tarnybos pagalbos. Viduje įstrigę daugybė žmonių“, – pranešė transliuotojas.

Bangladešo policijos pajėgos šią savaitę ėmėsi dar žiauresnių priemonių, mėgindama numalšinti savaitę trunkančius studentų protestus, kurių dalyviai reikalauja pakeisti darbuotojų priėmimo į valstybės tarnybą taisykles.

Per susirėmimus su policija šią savaitę jau žuvo mažiausiai 22 žmonės.