PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Gamta2024 m. Liepos 29 d. 15:18

Stichinė audra ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas

Šiauliai

Grupės „Orai ir klimatas Lietuvoje“ ir Agnės Čepulytės nuotr.

EtapliusŠaltinis: Etaplius.LT


311808

Sekmadienį ir pirmadienio naktį Šiaulius nusiaubusi audra pareikalavo gerokai padidinto specialiųjų tarnybų padidinto dėmesio. Dėl sutrikusio elektros tiekimo aptemo kai kurios miesto gatvės, neveikė šviesoforai.

Laikinai nutrūko gatvių apšvietimas ir šviesoforų darbas

Bendrovė „Šiaulių gatvių apšvietimas“ pranešė, kad audra kai kuriose miesto vietose nutraukė gatvių apšvietimą ir šviesforų darbą.

„Apšvietimo linijos labiausiai nukentėjo Medelyno rajonas. Stiprus vėjas ir virstantys medžiai nutraukė oro linijas. Keliose miesto vietose apšvietimas neveikia dėl ESO tinklų pažeidimo. Situacija valdoma, pažeidimai šalinami. Taip pat dėl audros sukelto gedimo ryte neveikė šviesoforas Gegužių ir Aido gatvių sankryžoje“, – komentavo bendrovės atstovė Mėta Brazlauskienė.

Daugiausia rūpinosi eismo saugumu

Šiaulių ir Telšių apskrityse nuo vakar vakaro (kai pradėjo kilti stiprus vėjas), policija sulaukė apie 200 pranešimų dėl audros sukeltų padarinių. Šiaulių mieste ir rajone tokių pranešimų registruota apie 80. Dominuoja pranešimai apie nuvirtusius medžius: stiprus vėjas vertė medžius ant kelių, ant automobilių, pastatų. Policija į tokius pranešimus reaguoja, kai reikia užtikrinti eismo saugumą“, – apie audros padarinius komentavo Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Dovilė Vaitiekūnaitė.

Taip pat policija gavo pranešimų apie rastus automobilių valstybinius numerius.

Per naktį – per pusantro šimto pranešimų

„Nuo sekmadienio vakaro (nuo 21 val.) siaučiant stipriam vėjui ir lyjant gausiam lietui, ugniagesiai gelbėtojai Šiaulių apskrityje iki šios dienos 10 val. ryto per 150 kartų vyko šalinti nuvirtusių medžių. Jie krito ne tik ant kelių, bet ir ant automobilių, elektros laidų. Ugniagesiams teko važiuoti šalinti medžių nuo važiuojamosios kelio dalies, elektros laidų. Virstantys medžiai nuostolių pridarė ir gyventojams, apgadinti jų automobiliai. Pranešimų apie nukentėjusius negauta“, – informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Edita Zdanevičienė.