PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 11 d. 08:59

Stambios vagystės Vilniuje

Vilnius

Freepik.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus apskrities VPK


308869

Vilniaus mieste pavogtos vibroplokštės, vertos daugiau nei 23 tūkst. eurų. Taip pat kitoje miesto vietoje iš patalpos pavogtas dažų maišytuvas už beveik 7,5 tūkst. eurų.

Liepos 10 d. Vilniaus apskr. VPK gautas pranešimas, kad nuo birželio 16 d. iki liepos 10 d. Vilniuje, Pirklių g., iš įmonės teritorijos buvo pavogta 17 vibroplokščių. Nuostolis – 23 722,79 eurai.

Tą pačią dieną 6 val. Vilniuje, A. Goštauto g., bute, pastebėta, kad iš rankinės pavogta 3 500 eurų.

Abiem atvejais pradėti ikiteisminis tyrimai dėl vagystės. Tas, kas pagrobė svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Dar vienas vagystės atvejis fiksuotas liepos 10 d. apie 9 val. 30 min. Vilniuje, Žirmūnų g., pastebėta, kad iš patalpos pavogtas dažymo aparatas „Titan INPACT1040“, dažų maišytuvas, kiti daiktai. Nuostolis – 7 450,60 eurų.

Dėl šio atvejo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Tas, kas pagrobė svetimą turtą įsibrovęs į patalpą, ryšių kabelių kanalų sistemą, saugyklą ar saugomą teritoriją arba pagrobė didelės vertės svetimą turtą, arba pagrobė strateginę ar svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki šešerių metų.