PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 5 d. 10:40

„Spindulio“ bibliotekoje vyko susitikimas su rašytoju Dainiumi Šukiu

Šiauliai

Miesto bibliotekaŠaltinis: Etaplius.LT


303554

Šiaulių miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Spindulio“ filiale (Spindulio g. 5) birželio 3 d. vyko net 2 susitikimai su vaikiškų knygelių rašytoju, iliustratoriumi Dainiumi Šukiu, kuriose dalyvavo Šiaulių Vinco Kudirkos progimnazijos 2a ir 3b klasės mokiniai su mokytojomis.

Dainius Šukys – knygų vaikams autorius, iliustruotojas. Jo „portfelyje“ – šmaikšti, nuotaikinga literatūra vaikams, kurią pats ir iliustruoja. Šiuo metu rašytojas yra iliustravęs apie 20 knygų, parašęs 8 knygas.

Susitikimų, kurie organizuoti įgyvendinant projektą „SKAIT(yk)UOLIAI 2“, dalinai finansuotą Lietuvos kultūros tarybos ir Šiaulių miesto savivaldybės, metu netrūko daug juoko ir gerų emocijų. Humoro jausmo ir fantazijos nestokojantis rašytojas susitikimus pradėjo šmaikščiomis vaikystės istorijomis. Vaikai sužinojo, kad ir D. Šukys mokėsi toje pačioje mokykloje, kaip ir jie.

Tęsdamas nuotaikingą istoriją apie mokyklą, rašytojas lentoje nupiešė mimikas keičiantį katiną, ir papasakojo istoriją, kodėl katinas niekuomet nebuvo įleistas į mokyklą ir, kad yra beproto įsimylėjęs. Panaudojant paveikslėlius bei simbolius rašytojas su vaikais kūrė personažų charakterius, dialogus, netikėtus siužetus. Kiekvienas vaikas galėjo prisidėti prie istorijos kūrimo proceso.

Renginio pabaigoje rašytojas visiems buvo paruošęs užduotis, kurias vaikai galės atlikti tiek namuose, tiek mokykloje.