Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Dainius Labutis (ELTA) nuotr.
Etaplius.ltŠaltinis: Etaplius.lt
„Įmonės, kurios nori prekiauti maistu renginių ar švenčių metu, ar teikti viešojo maitinimo paslaugas, turėtų būti registruotos Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT). Jei subjektas siekia teikti viešojo maitinimo veiklą, turėtų turėti komercinį veiklos kodą, tiekti pagal sutartį renginiams ir šventėms pagamintus valgius. Taip pat labai svarbu užtikrinti higieną maisto prekybos metu, kad gamybos ir prekybos vieta būtų švari ir tvarkinga.
Darbuotojai turi dėvėti švarius darbo rūbus, turi būti pasitikrinę sveikatą, išklausę privalomosios higienos įgūdžių kursus. Privalo būti užtikrinta rankų higienos procedūra, tai sudaryta galimybė nusiplauti rankas arba tinkamai jas valyti ir dezinfekuoti“, – teigė Viktorija Timinskaitė, VMVT priežiūros departamento Šiaulių apyg. priežiūros skyriaus patarėja.