PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Gegužės 24 d. 12:44

Sostinės pareigūnai sulaikė Azerbaidžano pilietį, kuris įtariamas degalų vagystėmis

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus apskr. VPK


302256

Padaugėjus degalų vagysčių Vilniuje, policijos pareigūnai skiria didelį dėmesį šioms veikoms užkardyti. Pasirinkus vieną iš priemonių – neviešą patruliavimą, Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnams pavyko nustatyti ir sulaikyti įtariamąjį, kuris ilgą laiką galimai vogdavo degalus iš įvairių sostinės degalinių.

Sulaikytas asmuo – Azerbaidžano Respublikos pilietis. 31-erių metų užsienietis, Lietuvoje teikęs pavežėjo paslaugas, policijai žinomas dėl vagysčių ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis, taip pat apie 70 kartų yra trauktas administracinėn atsakomybėn.

„Verslininkas“ į degalines susiruošdavo kaip į darbą. Turima duomenų, kad asmuo sistemingai vogdavo degalus iš skirtingų degalinių po 2-3 kartus per dieną, kaskart įsipildavo ne daugiau kaip už 150 eurų, taip siekdamas išvengti baudžiamosios atsakomybės.

Šių metų gegužės 21 d. pareigūnų dėmesį patraukė tai, kad asmuo, atvažiavęs į degalinę su pavežėjų pamėgtu automobiliu „Toyota Prius“, pripylė degalų į bagažinėje buvusias talpas ir nesusimokėjęs staigiai pasišalino. Buvo pasitelktos papildomos pajėgos, kadangi asmuo sparčiai didino važiavimo greitį, chuliganiškai vairavo, išvažiuodamas į priešpriešinio eismo juostą. Galiausiai, įvažiavęs į nuošalesnę gatvę, sustojo ir, neišjungęs variklio, bandė bėgti ir slėptis, tačiau nepavyko. Vyras buvo sulaikytas.

Sulaikius asmenį, paaiškėjo įdomi detalė – apžiūrint automobilį iš išorės, pareigūnams užkliuvo tai, kad valstybinio numerio ženklai (kaip vėliau paaiškėjo, vogti) neįprastai pritvirtinti – lyg po jais kažkas dar būtų. Pareigūnų nuojauta pasitvirtino – nuėmus numerio lentelę, paaiškėjo, jog po jais paslėpti vairuojamam automobiliui priklausantys numeriai. Bagažinėje buvo rastos 5 talpos su viduje, kaip tikėtina, degalais, kurių ką tik įpsiylęs spruko.

Sostinės pareigūnai nustatė dar daugiau pažeidimų. Užsienietis vairavo Turkijos piliečiui priklausantį automobilį, o pats buvo praradęs teisę vairuoti. Vėliau nustatyta, kad jis naudojosi vogtomis net keliomis skirtingų valstybinio numerio ženklų lentelėmis. Taip pat, buvo sugalvojęs dar vieną gudrybę – vairuodavo automobilį su nukirptu saugos diržu, jo pagrindinę dalį pritvirtinęs prie diržo mechanizmo, kad sustabdžius policijai, galėtų greitai pasišalinti iš automobilio.

31-erių metų amžiaus užsieniečiui paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui. Asmens atžvilgiu be kitų bylų pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. Už tai gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki ketverių metų.

https://youtu.be/_ySU7s0I_TY?si=bCHyHFxBZkPZGBqp