PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Birželio 6 d. 08:39

Sostinės pareigūnai sulaikė 5 asmenis, neteisėtai disponavusius narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jas platinusius „Telegram“ kanalo grupėje

Vilnius

Etaplius.ltŠaltinis: Vilniaus apskr. VPK


303680

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto penktojo policijos komisariato pareigūnai sulaikė 5 asmenis, neteisėtai disponavusius narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis ir jas platinusius „Telegram“ kanalo grupėje „Prokuratūra“.

Įtariamųjų sulaikymo operacija vyko Vilniuje esančių Pašilaičių, Antakalnio, Karoliniškių mikrorajonuose. Sulaikytas „Telegram“ grupės „Prokuratūra“ įkūrėjas ir 2 asmenys, galimai administravę šio kanalo veiklą. Taip pat sulaikyti ir 2 kiti asmenys, kurie šiame „Telegram“ kanale platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Tyrimas buvo pradėtas šių metų vasario 29 d., kuomet dėl apsinuodijimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis į Vilniaus ligoninę buvo pristatytas nepilnametis.

Aiškinantis įvykio aplinkybes, buvo gauta duomenų, kad nepilnametis galėjo įsigyti narkotinių ar psichotropinių medžiagų iš asmenų, kurie „Telegram“ kanalo grupėje „Prokuratūra“ platino narkotines ir psichotropines medžiagas.

Atlikus kratą sulaikytų asmenų namuose, automobiliuose, slėptuvėse ir kitose patalpose, rastas ir išimtas didelis kiekis psichotropinės medžiagos 3-chlormetkatinono (3-CMC), svėrimo, fasavimo ir pakavimo priemonės. Pareigūnai, sėkmingai perėmę „Telegram“ kanalo grupės „Prokuratūra“ kontrolę, ją likvidavo.

Šį ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Vilniaus miesto apylinkės prokuratūros 3-iasis skyrius.


Foto galerija: