PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 16 d. 14:23

Sostinėje ugniagesiai gelbėjo stirną — operacija buvo sėkminga

Vilnius

Pexels.com nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba


309724

Šį rytą ugniagesių pagalbos prireikė stirnaitei. Buvo pranešta, kad Vilniuje, Justiniškių gatvėje, apleistų garažų masyve į garažo duobę įkrito laukinis gyvūnas ir negali išlipti. Atvykę į  įvykio vietą ugniagesiai gelbėtojai rado stirną, įkritusią į duobę. Naudodami parankines priemones, jie saugiai iškėlė gyvūną.

„Vienas ugniagesys gelbėtojas nusileido į duobę, pagavo stirnaitę. Perduodami vienas kitam iš rankų į rankas, ją saugiai iškėlėme iš garažo duobės. Nors stirnaitė nedidelė, bet ji blaškėsi, o aplinka nebuvo draugiška besiblaškančiam gyvūnėliui: aplinkui mėtėsi sulūžę lentgaliai, dėžės aštriais kampais, įvairios pliauskos“, – pasakoja gelbėjimo operacijai vadovavęs Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 3-iosios komandos skyrininkas Alfredas Povilanskas.

„Vilnius – žalias miestas, tad neretai tenka gelbėti ir laukinius gyvūnus. Dažniausiai jie įsipainioja į tvoras, tinklus, įšoka į aptvarus. Štai maždaug prieš mėnesį gelbėjome stirną, prie Žaliųjų ežerų įstrigusią tarp tilto turėklų. Tąkart teko panaudoti hidraulinę įrangą. Ja „iškarpėme“ tilto turėklus ir išlaisvinome įstrigusį gyvūną. Daugiau laukinių gyvūnų sostinėje pastebima vasarą,“ – dalijasi gelbėjimo patirtimi A. Povilanskas.

Šiandien stirnos gelbėjimo operacijoje taip pat dalyvavo ugniagesiai gelbėtojai Justyn Jarkov ir Vilius Tiškevičius.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet Vilniuje ugniagesiai gelbėtojai 35 kartus gelbėjo gyvūnus.