PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Liepos 3 d. 13:18

Sostinėje Dainų šventės repeticijose jau pluša ir Raseinių krašto kolektyvai

Raseiniai

Etaplius.LTŠaltinis: Raseinių rajono savivaldybė


307620

Pirmadienį, liepos 1 d., išlydėjus vienus iš pirmųjų mūsų krašto kolektyvų į šimtmečio Dainų šventę „Kad giria žaliuotų“, šokėjai jau įsikūrė vienoje sostinės mokykloje. Nors gyvenimas mokyklos klasėse ant čiužinių primena studentiškus laikus, tačiau dalyviai nestokoja geros nuotaikos ir išradingai prisitaikė gyvenimo sąlygas savo patogumui.

Savaitės pradžioje išlydėjus šokėjus, antradienį Vilnių pasiekė jau ir mūsų krašto folkloro ir instrumentinės muzikos ansambliai bei kaimo tradicinės ir liaudiškos muzikos kapelos. Kol šokėjai pirmas keturias liepos dienas dar tik repetuoja ir ruošiasi penktadienio koncertams, muzikantai jau antradienio popietę dalyvavo pirmuosiuose savo pasirodymuose. Tuo tarpu mūsų krašto teatralai ir choro atstovai sostinę pasieks ir pasirodys tik šios savaitės pabaigoje.

Visų atlikėjų repeticijų ir pasirodymų grafikas be galo įtemptas, tačiau Raseinių rajono savivaldybės dainų šventės koordinatorė, Komunikacijos, kultūros ir turizmo skyriaus vedėja Judita Radavičienė teigia, jog viskas einasi sklandžiai, visi kolektyviai rimtai nusiteikę dalyvauja repeticijose ir koncertuose, todėl sostinės gyventojai ir svečiai tikrai galės pasidžiaugti ypatingu šių metų Dainų šventės reginiu ir programa.

„Kad giria žaliuotų“ – šiais žodžiais skambanti šimto metų sukaktį mininti Lietuvos dainų šventė, kviečia priimti tai ne kaip šūkį, o kaip visos bendruomenės tikslą. Todėl liepos 1-6 d. Vilniuje žiūrovai gali stebėti net 14 renginių programą, kurioje pasirodys 37 tūkstančiai dalyvių iš viso pasaulio. Visą savaitę sostinėje vyksianti šventė taip pat kviečia dalyvauti įvairiose pramogose ir išbandyti senuosius amatus. Raseiniškiai yra kviečiami atvykti ir dalyvauti šioje ypatingoje šventėje bei gausiais aplodismentais palaikyti savo krašto atstovus.