Aktualu | Gyvenimas | Pramogos | + Projektai | Specialiosios rubrikos |
Pasirinkite savo miestą | Vilnius | Kaunas | Klaipėda | Šiauliai | Panevėžys | Marijampolė | Telšiai | Alytus | Tauragė | Utena |
Andrius TverijonasŠaltinis: Etaplius.lt
Jau visai ne už kalnų įsimylėjėlių diena. Internetas ūžia nuo merginų, moterų klausimų, ką gi dovanoti savo brangiajam. Tiesą sakant, jų pokalbiuose didelių naujovių šios šventės madose neaptiksi… Kai kurioms visai blogai – maisto produktai, išpjaustyti kaip širdelės. Ar tikrai romantika yra batonas ir daktariška dešra, jei jie yra širdies formos? Na, gal. Nors ne, man tai ne.
Aš geriau renkuosi sunkiau pagaminamą, ne kasdien patiekiamą vakarienę ar desertą ir, gink Dieve, be braškių. Jau kelintą kartą vis moralizuoju, kad nuo šiuo metų laiku parduotuvėje pirktų šviežių braškių jūs greičiau atsidursite ligoninėje, nei turėsite romantišką vakarą.
Aš šiai įsimylėjėlių dienai ruošiuosi kepti šokoladinį tortą.
Šokoladiniam įsimylėjėlių tortui reikės:
- 225 g miltų;
- 50 g kakavos;
- 100 g rudo cukraus;
- 250 ml verdančio vandens;
- 125 g minkšto sviesto;
- 150 g balto cukraus;
- 2 kiaušinių;
- 1 šaukšto tirpios kavos;
- pusės šaukštelio kepimo miltelių;
- pusės šaukštelio sodos;
- 2 šaukštelių vanilės ekstrakto.
Šokoladiniam kremui:
- 400 g juodo ar pieniško šokolado;
- 300 ml riebios grietinėlės.
Grietinėlę supilu į nedidelį puodelį, pakaitinu, kol kraštuose matosi burbuliukų, bet neužvirinu. Grietinėlę supilu ant šokolado. Leiskite keletą minučių masei pastovėti, tuomet išmaišykite ir palikite kremą porai valandų atvėsti. Kremas sutirštės ir bus tinkamos konsistencijos. Retkarčiais kremą reikia pamaišyti.
Biskvitui rudą cukrų, kakavą, tirpią kavą užpilu verdančiu vandeniu, išmaišau ir padedu į šalį.
Plakikliu iki purumo išplaku baltą cukrų su sviestu. Miltus, kepimo miltelius, sodą sumaišau atskirame dubenyje.
Nuolat maišydama, į sviestą supilu vanilę, mušu vieną kiaušinį bei greitai suberiu šaukštą miltų. Tuomet mušu antrą kiaušinį.
Beplakant po truputį beriu miltus, kol įmaišau visą reikiamą kiekį. Galiausiai supilu kakavos mišinį, dar kartą išmaišau.
Kepimo popieriumi iškloju dvi 20 cm apvalias kepimo formas ir lygiai paskirstau tešlą tarp jų.
Dedu kepti į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę 30 minučių arba kol, įsmeigus medinį pagaliuką į pyrago centrą, jis liks sausas ir švarus.
Iškeptus biskvitus išimu iš orkaitės ir palieku 5–10 minučių kepimo formose. Šiek tiek atvėsusius išimu, nuplėšiu kepimo popierių ir visiškai atvėsinu.
Dabar galima formuoti tortą. Dedu vieną biskvitą, tolygiai paskleidžiu pusę kremo. Ant viršaus sluoksniuoju kitą biskvitą ir aptepu viršų bei šonus likusiu kremu. Štai ir visas „vargas“.
Prisiminkite, kad svarbiausia yra ne kiek širdelių, balionų ir romantiškų vakarienių namuose bus, o su kuo jūs praleisite įsimylėjėlių dieną ir kokios emocijos jus lydės!
Lija