PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Rugsėjo 9 d. 07:26

Per Izraelio smūgius centrinėje Sirijoje žuvo mažiausiai 7 žmonės

Pasaulis

Žvakės. Pexels.com nuotr.

BNSŠaltinis: BNS


317467

Per Izraelio smūgius centrinėje Sirijoje vėlų sekmadienį žuvo mažiausiai septyni žmonės, įskaitant tris civilius, pranešė karą Sirijoje stebinti organizacija.

Nuo 2011 metų, kai Sirijoje prasidėjo pilietinis karas, Izraelio kariuomenė sudavė šimtus smūgių šiaurinėje kaimynėje, taikydamasi į kariuomenę ir Irano remiamus kovotojus.

„Per Izraelio smūgius Masjafo regione žuvo septyni žmonės: trys civiliai, įskaitant automobilyje buvusį vyrą ir jo sūnų, ir keturi neatpažinti kariai“, – nurodė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi ir platų šaltinių tinklą Sirijoje turinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR).

Per išpuolį taip pat buvo sužeista dar mažiausiai 15 žmonių ir sunaikinti kariniai objektai šioje teritorijoje, teigė SOHR.

„Trylika stiprių sprogimų nugriaudėjo Masjafo zonoje, kurioje įsikūrę mokslinių tyrimų centrai ir kuriuose veikia proiraniškos kovotojų grupuotės ir ginklų kūrimo ekspertai“, – teigiama ankstesniame grupės pareiškime.

Sirijos valstybinė naujienų agentūra „Sana“, cituodama medicinos šaltinį, anksčiau pranešė apie penkis žuvusius ir 19 sužeistų netoli Masjafo.

„Sekmadienį apie 23 val. 20 min. vietos (ir Lietuvos) laiku priešas Izraelis surengė oro antskrydį iš Libano šiaurės vakarų, taikydamasis į keletą karinių objektų centriniame regione“, – paskelbė „Sana“, remdamasi kariniu šaltiniu.

„Mūsų oro gynyba numušė kelias raketas“, – pridūrė ji.

Smūgių padaugėjo po spalio 7-osios, kai po precedento neturinčio islamistų grupuotės „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį kilo karas Gazos Ruože.

Izraelis retai komentuoja pavienius smūgius Sirijoje, tačiau ne kartą yra sakęs, kad neleis savo aršiam priešui Iranui plėsti savo pozicijų šioje šalyje.

Rugpjūčio pabaigoje šalies centriniame regione esančiame Homse per Izraeliui priskiriamus smūgius žuvo trys proiraniškai nusiteikę kovotojai, pranešė SOHR.

Po kelių dienų Izraelio kariuomenė pranešė, kad per smūgį Sirijoje netoli Libano sienos nukovė nenurodytą skaičių „Hamas“ sąjungininko „Islamo džihado“ kovotojų.