PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Spalio 3 d. 16:01

Užsienyje gyvenantys pensijų gavėjai formalumus galės sutvarkyti vaizdo pokalbio metu

Lietuva

„Sodra“ / Dainius Labutis/ELTA

EtapliusŠaltinis: ELTA


321931

Nuo šiol užsienyje gyvenantys pensijų gavėjai dalį reikalingų „Sodros“ formalumų galės sutvarkyti vaizdo pokalbio internetu metu.

Tikimasi, kad tai supaprastins bendravimą ir leis greičiau bei patogiau spręsti klausimus, susijusius su pensijų mokėjimu, be būtinybės fiziškai atvykti į „Sodros“ padalinius ar siųsti notaro patvirtintus dokumentus paštu.

Pranešama, kad šia paslauga galės pasinaudoti užsienyje gyvenantys socialinio draudimo senatvės pensijos, išankstinės senatvės pensijos, negalios, našlių ir našlaičių pensijų gavėjai, taip pat nukentėjusiųjų asmenų valstybinių pensijų bei I ir II laipsnio valstybinių pensijų gavėjai.

Kaip nurodo „Sodra“, vaizdo pokalbio internetu metu pensijos gavėjo bus prašoma nurodyti savo vardą ir pavardę bei parodyti atitinkamus dokumentus. Valstybinių pensijų gavėjai taip pat turės nurodyti ir savo pilietybę, tuo metu asmenys, gaunantys tik socialinio draudimo pensiją, turės nurodyti valstybę, kurioje gyvena.

Po vaizdo pokalbio „Sodros“ specialistas pats užpildys tapatybės patvirtinimo vaizdo pokalbio internetu pažymą, ją užregistruos ir perduos atitinkamam „Sodros“ padaliniui. Po šios pažymos išdavimo, jei vaizdo pokalbio metu bus pateikti tinkami dokumentai, pensijos mokėjimas bus pratęstas iki kitų metų gruodžio 31 d.