PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Rugsėjo 3 d. 11:29

Socialinis projektas su neįgaliaisiais Mingės jachtklube – išbandytas savarankiškas buriavimas

Šilutė

Dainiaus Čėplos, Pauliaus Glaskos nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Pranešimas spaudai


316736

Liepos 26-28 dienomis Kintų buriavimo mėgėjų klube „Marių burės“ (Mingės jachtklube) vyko asmenims su negalia skirta aktyvaus poilsio stovykla, kurią inicijavo Lietuvos neįgaliųjų fizinio aktyvumo asociacija ir jos pirmininkas Paulius Glaska.

Net 23 stovyklos dalyviai iš visos Lietuvos (Vilniaus, Šiaulių, Telšių, Visagino bei Marijampolės) tomis dienomis žemę ir automobilius iškeitė į vandenį bei „Hanse“ jachtas – ne tik susipažino su buriavimo pagrindais, bet ir pakankamai gerai išmoko savarankiškai buriuoti, dalyvavo pažintiniame Nemuno deltos plaukime bei plaukė į kitus užsiėmimus, vykusius skirtinguose Minijos krantuose.

Visi dalyviai džiaugėsi pirmą kartą patirtais įspūdžiais ir suteikta tokia galimybe. Pasak dalyvių, šios neįgaliesiems pritaikytos dvivietės burinės jachtos, kurias turi Mingės jachtklubas, yra paprastos ir labai patogios. Su jomis labai nesunku išmokti savarankiškai buriuoti. Klubo nariai, vedę užsiėmimus vandenyje bei mokinę technikos, pabrėžė, kad jau ne pirmi metai daromos panašios veiklos skirtos ne tik vaikams, bet ir neįgaliesiems.

Labai smagu matyti žmones laimingais veidais išbandžiusius kažką naujo, dar nepatirto ir ką gali žinoti, gal kada nors vienas ar keli iš šių žmonių užsimanys reguliariai treniruotis ir atstovauti Lietuvą Europos ar Pasaulio „Hanse“ jachtų čempionatuose.


Foto galerija: