PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Birželio 17 d. 15:32

Socialinės dirbtuvės nesnaudžia – įkūrė elektroninę parduotuvę

Tauragė

Adakavo socialinių paslaugų namų nuotr.

Etaplius.ltŠaltinis: Adakavo socialinių paslaugų namai


305134

Vos prieš mėnesį Tauragėje startavusios socialinės dirbtuvės „Metų ratas“ įgavo pagreitį – startavo neįgaliųjų rankomis sukurtų gaminių elektroninė parduotuvė. Pirkprasmingai.lt ragina žmones išleisti pinigus prasmingai.

Nuo gegužės Tauragėje veiklą pradėjusios Adakavo socialinių globos namų socialinės dirbtuvės jau kviečia į elektroninę parduotuvę. Šią su didele nuolaida sukūrė kaunietis Marius Mėgelaitis. Vos tik sužinojęs, kad e-parduotuvė priklausys socialinėms dirbtuvėms, kaunietis nei akimirkos nedvejojo – iškart pasisiūlė padėti įgyvendinti šį ambicingą tikslą.

Ką tik startavusioje elektroninėje parduotuvėje www.pirkprasmingai.lt prekių nėra daug, tačiau jos įvairios– prijuostės, pirkinių maišeliai, servetėlės, dubenys vaisiams.

Per pirmą e-parduotuvės gyvavimo dieną sulaukta ir pirkėjo – tauragiškis įsigijo medžiaginį pirkinių maišelį. El. parduotuvėje tauragiškiai gali pažymėti nemokamą atsiėmimą. Gavusi užsakymą pirkėjui paskambins rinkodaros specialistė-vadybininkė ir susitars dėl prekės perdavimo.

Socialinių dirbtuvių specialistai stengiasi atrasti dirbtuvininkų gebėjimus – koks darbas kuriam sekasi geriausiai, taip pat bandoma išsiaiškinti, kas paklausiausia rinkoje.

Ilgametę patirtį turintys Tauragės padalinio meistrai – labai išradingi. Jie ne tik padeda prikelti antram gyvenimui dovanotas medžiagas, antrines žaliavas, bet ir sugeba sukurti išskirtinius gaminius. Vienas iš pavyzdžių – funkcionali prijuostė, turintiems daržą ar sodą.

Kelios lininių drabužių siuvyklos jau sutiko padovanoti atraižų, kurios pravers žaislų ar kitų gaminių siuvimui. Pirmoji lininių ir kitų audinių atraižų atsiuntė Daiva Steponavičienė iš Kauno. Atsiųsti audinių atraižų pažadėjo ir dar kelios nedidelės siuvyklos.

Socialinių dirbtuvių „Metų ratas“ meistrai ir dalyviai jaučia ypatingą žmonių palaikymą. Ypač aktualios lauko darbų paslaugos. Šias teikia „Metų rato“ vyrų komanda. Viešoje erdvėje jau sulaukta daug gerų atsiliepimų. Tauragiškiai aktyviai domisi ir drabužių taisymo paslauga.

– Pirkdami mūsų socialinių dirbtuvių dalyvių gaminius ar paslaugas suteikiate begalinį džiaugsmą mūsų žmonėms. Kad žinotumėte, kaip jie stengiasi. Kiekvieno žmogaus palaikymas, kiekvienas pirkimas motyvuoja ir padeda jaustis svarbiems bei reikalingiems šioje visuomenėje, – sakė Adakavo socialinių paslaugų namų pavaduotoja socialiniams reikalams Tauragės padalinyje Zigmunda Menclerienė.

Socialinių dirbtuvių paslauga skirta darbingo amžiaus intelekto ar psichosocialinę negalią turinčių žmonių, kuriems kyla sunkumų įsidarbinant atviroje darbo rinkoje. Kol kas visos socialinės dirbtuvių „Metų ratas“ vietos, o jų yra dvylika, užpildytos.