PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Liepos 26 d. 09:51

Socialinė parama Alytaus rajono mokiniams: kviečia prašymus teikti jau dabar

Alytus

Pixabay.com nuotr.

Etaplius.LTŠaltinis: Alytaus rajono savivaldybė


311437

Artėjant naujiems mokslo metams, Alytaus rajono šeimos jau gali kreiptis dėl socialinės paramos mokiniams. Mažas pajamas gaunantys tėvai kviečiami teikti prašymus dėl nemokamo maitinimo mokyklose skyrimo ir vienkartinės paramos mokinio reikmenims įsigyti.

Kaip informuoja Alytaus rajono savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vyriausioji specialistė (tarpinstitucinio bendradarbiavimo koordinatorė), pavaduojanti Socialinės paramos skyriaus vedėją, Ernesta Matonė: „Šiuo metu jau priimti 227 socialinės paramos prašymai, tačiau tikimasi aktyvesnio tėvelių kreipimosi paskutinį vasaros mėnesį“.

Kokios sąlygos norint gauti paramą?

Socialinė parama mokiniams skiriama mažas pajamas gaunančių šeimų vaikams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ar bendrojo ugdymo programas.

Jeigu vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės nei 264 Eur, mokiniai turi teisę gauti 110 eurų dydžio paramą mokinio reikmenims įsigyti. Taip pat yra suteikiamas nemokamas maitinimas – pietūs ugdymo įstaigoje ir maitinimas mokyklų organizuojamose vasaros poilsio stovyklose.

Nemokamas maitinimas ir parama mokinio reikmenims įsigyti gali būti skiriama ir esant didesnėms pajamoms – kai vienam šeimos nariui per mėnesį tenka mažiau kaip 352 Eur. Tokiais atvejais socialinė parama skiriama išimtiniais atvejais, atsižvelgiant į šeimos gyvenimo sąlygas. Šie atvejai apima ligą, nelaimingą atsitikimą (gaisrą, stichinę nelaimę), maitintojo netektį, vienišus tėvus auginančius vaikus, šeimas su trimis ir daugiau vaikų ar šeimas, kuriose bent vienas narys turi negalią. Tokiais išimtiniais atvejais parama gali būti skiriama seniūnijos darbuotojui patikrinus ir surašius buities bei gyvenimo sąlygų aktą.

Vertinant šeimos pajamas, neįskaitomi vaiko pinigai, dalis su darbo santykiais susijusių pajamų ir dalis nedarbo socialinio draudimo išmokos (priklausomai nuo vaikų skaičiaus ir šeimos sudėties – nuo 20 iki 40 proc.).

Nemokami pietūs, nevertinant šeimos gaunamų pajamų ir be atskiro tėvų (globėjų) prašymo, skiriami visiems mokiniams, kurie mokosi pagal priešmokyklinio ugdymo programą arba pirmoje ar antroje klasėje pagal pradinio ugdymo programą.

Kada ir kur teikti prašymus?

Prašymai dėl socialinės paramos mokiniams skyrimo teikiami nuo liepos 1 dienos. Kreiptis dėl nemokamo maitinimo galima bet kuriuo metų laiku, o prašymai dėl paramos mokinio reikmenims įsigyti priimami iki spalio 5 dienos.

Norėdami gauti minėtą paramą, Alytaus rajono gyventojai turėtų kreiptis į savo seniūniją pagal deklaruotą gyvenamąją vietą arba pateikti elektroninį prašymą per Socialinės paramos šeimai informacinę sistemą (www.spis.lt).

Jeigu turite papildomų klausimų dėl paramos mokiniams, galite kreiptis į gyvenamosios vietos seniūniją arba į Socialinės paramos skyrių.