PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Virtuvė2024 m. Vasario 3 d. 09:17

Šnicelis pagal K. Starkienę: taip paruošta vištiena taps sultinga ir traški

Lietuva

Etaplius.LTŠaltinis: Pranešimas spaudai


290920

Visą sausį išskirtinai gaminusi tik patiekalus iš daržovių, prasidėjus vasariui, Kotryna Starkienė ir vėl nudžiugins mėsos gerbėjus. Žinoma moteris atskleis, kaip nepriekaištingai iškepti vištienos šnicelį, o desertų gerbėjus palepins lengvai paruošiamu vyniotiniu. Visa tai – jau šį šeštadienį, TV3 laidoje „Kotrynos burtai“.

„Šį kartą laidoje ne tik papasakosiu, kaip iškepti gardų šnicelį, bet ir atskleisiu svarbiausius žingsnius ir paslaptis, kad mėsa būtų sultinga ir traški. O norintiems kažko ypatingo, pademonstruosiu ir marinuoto šnicelio receptą. Saldžiajai laidos daliai kartu paruošime vyniotinį: minkštą, purų, gardintą uogiene ir plakta grietinėle“, – atskleidžia K. Starkienė.

Deserto receptas žiūrovų lauks laidoje, o vištienos šnicelio paslaptimi Kotryna dalijasi jau dabar.

Vištienos šniceliui reikės:
vištos krūtinėlės;
miltų;
kiaušinių;
baltos duonos džiūvėsėlių;
apelsino;
šviežių žolelių (šalavijų, rozmarinų, čiobrelių, petražolių);
kelių česnako skiltelių;
kelių šaukštų alyvuogių aliejaus.

Gaminimo eiga

Vištos krūtinėlę uždenkite maistine plėvele ir išmuškite kočėlo pagalba – mėsa turi būti labai plona. Į smulkintuvą sudėkite šviežių žolelių lapelius, česnako skilteles, įspauskite apelsino sultis, supilkite alyvuogių aliejų ir viską sutrinkite iki vientisos masės. Išmuštą mėsą sudėkite į platų dubenį ir užpilkite paruoštu žolelių marinatu. Palikite šaldytuve valandai.

Per tą laiką paruoškite tris atskiras lėkštes: vienoje įberkite kelis šaukštus miltų, kitoje išplakite kelis kiaušinius, o į trečią suberkite baltos duonos džiūvėsėlius. Į įkaitintą keptuvę įpilkite aliejaus – jo turėtų būti tiek, kad mėsa imtų „plūduriuoti“. Marinuotą vištos krūtinėlę apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite kiaušinio plakinyje, džiūvėsėliuose ir iškart dėkite į įkaitintą aliejų. Kepkite tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių. Iškeptą šnicelį pabarstykite kapotomis petražolėmis ir patiekite su citrinos skiltele. Skanaus!

„Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!