PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Sportas2024 m. Spalio 2 d. 12:27

Pradeda veikti Sporto registras: kaups duomenis apie sporto bazes, jų veiklą ir būklę

Lietuva

Kompiuteris (asociatyvi nuotr.) / Unsplash

ELTA.LTŠaltinis: ELTA.LT


321644

Pradeda veikti duomenis apie sporto bazes, jų būklę, sporto organizacijas bei sportininkų rengimo padėtį kaupsiantis Sporto registras.

Kaip praneša Švietimo, mokslo ir sporto (ŠMSM) ministerija, pirmiausia duomenis apie savo sporto infrastruktūrą kviečiamos teikti savivaldybės bei jų sporto bazių valdytojai.

„Sporto politikos formuotojams, jos įgyvendintojams, savivaldybėms, sporto organizacijoms registras sudarys sąlygas remiantis surinktais duomenimis, jų analizėmis priimti sprendimus dėl sporto paslaugų prieinamumo ir įvairovės, kryptingai planuoti investicijas į sporto infrastuktūrą, sąlygų fiziniam aktyvumui kūrimą“, – pranešime cituojamas švietimo, mokslo ir sporto ministrė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Anot jos, šio registro duomenys taip pat leis treneriams, sportininkams bei sportinių neformalaus švietimo veiklų rengėjams aiškiau planuoti sportines veiklas, įvertinti veiklų pasiūlą bei paklausą.

Numatoma, kad iki šių metų pabaigos bus surinkti duomenys apie savivaldybių ir joms pavaldžių sporto organizacijų infrastruktūrą, taip pat bus suvesti duomenys apie mokyklų sporto bazes. Kitąmet teikti duomenis bus kviečiamos sporto šakų federacijos ir kitos sporto organizacijos.

Kaip praneša ministerija, iki šiol Sporto registro kūrimui jau buvo išleista apie 52 tūkst. eurų.