PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kultūra2024 m. Birželio 15 d. 15:15

ŠMKC „Laiptų galerija“ kviečia į tapytojos Aistės Bugailiškytės parodos atidarymą

Šiauliai

Julita GaldikienėŠaltinis: „Laiptų galerija“


304928

Birželio 20 d. 18 val. Šiaulių miesto kultūros centras „Laiptų galerija“ kviečia į vilnietės tapytojos Aistės Bugailiškytės parodos DAMOS IR INTERJERAI atidarymą.

Naujausioje savo parodoje dailininkė pasirenka analizuoti ir jungti dvi skirtingas minties trajektorijas – moterų ir interjerų. Kūryboje tarsi transformavusi XIX a. populiarų „interjero portretų“ (pranc. Interior portrait) žanrą, tapytoja žiūrovą iš karto nukelia į sentimentalius ir teatrališkus, sodrių spalvų pripildytus ir įtaigius pasakojimus.

Aistės Bugailiškytės paveiksluose pasakojimai yra itin siužetiški. Autorė meistriškai per žmogaus figūrą ar minimalią interjero detalę geba sukelti jausmus, giliai paliečiančius žiūrovo vidinį pasaulį bei žadinančius vaizduotę. Aistė Bugailiškytė žiūrovui tarytum atveria savo dienoraščio puslapius, parodo tam tikrus gyvenimo momentus.

Dailininkės paveiksluose mes sutinkame ir pačios autorės alter ego – tai žavios damos grakščiais siluetais, svajojančios ir mylinčios įstabiuose interjeruose, kurie gali būti tiesiog subjekto vaizduotės vaisius. Visa tai sukuria pretekstą autorei pasinerti į savirefleksijas, susikurti saugią erdvę sau, drauge kviesdama ir žiūrovą žengti į šį ryškų, itin literatūrišką ir jaukų interjerų pasaulį – paklajoti po jį atsisakius visų išorinio pasaulio dirgiklių.

TRUMPAI APIE AUTORĘ:

Aistė Bugailiškytė gimė 1981 m. Vilniuje. 2005 m. Vilniaus dailės akademijoje baigė tapybą pas Kostą Dereškevičių, Arvydą Šaltenį ir Algimantą Joną Kurą. Šie didieji tapybos grandai pastūmėjo menininkę suformuoti savitą tapybos stilių.

Nuo 2004 m. Aistė Bugailiškytė aktyviai dalyvauja parodinėje veikloje. Lietuvoje ir užsienyje tapytoja yra surengusi ne vieną personalinę parodą, dalyvavo grupinėse parodose ir pleneruose. Dailininkė yra tapytojų grupės GISA iniciatorė.

Personalinė Aistės Bugailiškytės darbų paroda ŠMKC „Laiptų galerija“ eksponuojama pirmąjį kartą – nepraleiskite galimybės susipažinti su išskirtiniais autorės darbais!

Remiamas turinys