PRAMOGOS
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Kriminalai2024 m. Liepos 4 d. 12:13

Slovakija perkvalifikavo išpuolį prieš šalies premjerą į teroristinę ataką

Pasaulis

Slovakijos premjeras Robertas Ficas. EPA-ELTA nuotr.

Lina LinkevičiūtėŠaltinis: ELTA


307815

Slovakijos institucijos perkvalifikavo pasikėsinimą į šalies ministro pirmininko Roberto Fico gyvybę ir šį nusikaltimą dabar tiria ne kaip pasikėsinimą nužudyti, o teroristinę ataką, ketvirtadienį pranešė generalinės prokuratūros atstovė.

Gegužės 15 d. po išvažiuojamojo vyriausybės posėdžio Vidurio Slovakijoje ginkluotas asmuo iš arti keturis kartus pašovė R. Fico. Premjeras buvo sunkiai sužeistas. Užpuolikas, kurį Slovakijos žiniasklaida identifikavo kaip 71-erių poetą Jurajų Cintulą, buvo apkaltintas tyčiniu pasikėsinimu nužudyti ir suimtas.

„Jis (nusikaltimas) buvo perkvalifikuotas“, – naujienų agentūrai AFP sakė generalinės prokuratūros atstovė Zuzana Drobova.

„Šiandien informavome įtariamąjį, kad dabar jis klasifikuojamas kaip ypač sunkus nusikaltimas – teroristinė ataka“, – pridūrė ji, nepateikdama daugiau detalių.

59-erių R. Fico vadovauja tripartinei valdančiajai koalicijai, kurią sudaro jo paties populistinė centro partija „Smer-SD“, centristinė „Hlas“ ir kraštutinių dešiniųjų SNS.

Jam ligoninėje centriniame Slovakijos Banska Bistricos mieste buvo atliktos dvi ilgos operacijos. Gegužės 31 d. jis buvo perkeltas į sostinę Bratislavą gydytis namuose.