REDAKCIJA REKOMENDUOJA
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
Aktualijos2024 m. Gegužės 14 d. 09:52

Skuodo rajono savivaldybės atstovai dalyvavo Telšių kunigų seminarijoje vykusioje konferencijoje

Skuodas

Aldona JasienėŠaltinis: Skuodo rajono savivaldybės inf.


301101

Gegužės 7 d. Telšių vysk. V. Borisevičiaus kunigų seminarijoje vyko jau tradicija tapusi kasmetinė pavasario konferenciją, į kurią Telšių vyskupo Algirdo Jurevičiaus kvietimu suvažiuoja šiai vyskupijai priklausančių savivaldybių švietimo padalinių ir švietimo centrų atstovai. Iš Skuodo rajono savivaldybės šiemet buvo pakviesti Savivaldybės administracijos Švietimo ir sporto skyriaus vedėja Daiva Jonušienė, pavaduotoja Loreta Vasiliauskienė, vyriausioji specialistė Aldona Jasienė ir Skuodo informacijos centro direktorė Gražinitė Jokšienė.

Šiųmetės konferencijos tema – „Europos Sąjunga ir krikščionybė: santaka ir sankirta“. Kaip sakė dalyvius pasveikinęs ir bendromis įžvalgomis apie dorinį ugdymą (tikybą) dalinęsis Telšių vyskupijos Katechetikos centro vadovas, monsinjoras Rimantas Gudlinkis, ši tema pasirinkta dėl to, kad LR Seimas 2024-uosius metus yra paskelbęs Europos Sąjungos metais.

Pranešimą „Krikščionybė Europoje“ pristatė teol. dr. Telšių vyskupas Algirdas Jurevičius, atkreipęs dėmesį į istorinius aspektus bei atskirų asmenybių vaidmenį krikščioniško pasaulio sukūrimui, ugdymui, išsaugojimui ir puoselėjimui.

Daug pamąstymų ir diskusijų sukėlė profesoriaus, monsinjoro Arvydo Ramono pranešimas „Europos dvasiniai pagrindai: vakar, šiandien ir rytoj“. Kalbėta apie Europą ne tik kaip apie geografinį ar politinį darinį, bet ir Europą, kuriančią savo istoriją, kultūrą, tradicijas. Profesorius apžvelgė garsiausių filosofų ir mąstytojų teiginius apie Europą, jos raidą, tapatumo paieškas ir krikščioniškų vertybių vietą bendroje kultūrinėje erdvėje. Anot F. Bacono: „Filosofijos gurkšnis veda tolyn nuo Dievo, bet daugiau jos atsigėrus, ji grąžina prie Jo“.

Konferencija užbaigta maloniais kolegiškais pokalbiais, sakralinių Telšių vietų lankymu.

Dėkojame Skuodo dekanui kunigui Sauliui Damašiui už kelionę ir globojimą.


Foto galerija:




REDAKCIJA REKOMENDUOJA